• JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator

BelépésCímlap
Pályaorientációs nap PDF Nyomtatás E-mail
2018. március 27. kedd, 21:25

 

 

    A 2017/2018-as tanév rendjéről szóló 14/2017. (VI. 14.) EMMI rendelet szerint ettől az évtől az iskolák rendelkezésére álló tanítás nélküli munkanapok közül “egy tanítás nélküli munkanap kizárólag pályaorientációs célra használható fel.” Iskolánkban 2018. március 10-én került sor először a Pályaorientációs nap megrendezésére az 1-8. évfolyamon.

 

Bővebben...
 
Pénz7 projekt PDF Nyomtatás E-mail
2018. március 27. kedd, 21:17

 

 

   Magyarország 2015-ben csatlakozott először ahhoz, az Európa- szerte 23 országban egy időben zajló kezdeményezéshez, melynek célja, hogy már fiatal kortól segítse a pénzügyi ismeretekkel rendelkező, sorsát e téren is kezében tartó fogyasztó információkkal való támogatását, a figyelemfelkeltést a pénzügyi tudatosságra. 

   Iskolánkban 2018. március 5-9. között került megrendezésre a pénzügyi témahét, melynek felelősei Poór Sándorné és Rozalek Henrietta tanárnők voltak.

A pénzügyi tudatosságról szóló tematikus hét hazánkban a negyedik Pénz7, ami március 5-én kezdődött.

   Tanulóink egy-egy tanóra keretében a hasznos tudás mellett élményeket is szerezhettek. Előnyöket és hátrányokat mérlegeltek, felismerték a tartalékolás, takarékosság jelentőségét, erősödött tervezőképességük. A témahét keretén belül matematika és német órákon bővíthették a pénzzel és a pénzügyekkel kapcsolatos ismereteiket.

   Németórákon a multikulturális nevelés került előtérbe. A tanulók ismeretbővítésének középpontjába az euró, mint pénznem és fizetőeszköz került. Az ötödik osztályos gyerekek megismerkedhettek a valutával, a valutaárfolyam fogalmával, más európai uniós országok pénzérméivel, bankjegyeivel. Játékos feladatokon keresztül párbeszédes formában sajátíthatták el a fizetéssel, kereslet-kínálattal kapcsolatos szituációkat.

   Matematikaórán a 7-8. osztályos diákok megismerkedhettek a gazdasági fogalmakkal, a gazdaság szereplőivel, és a saját virtuális pénzüket oszthatták be tudatosan, előre megtervezetten. Betekintettek a felnőttek világába, és játékos formában egy képzeletbeli család jövedelmét osztották be. Meglepődtek, mennyi mindenre kell figyelniük a felnőtteknek életük során. Megnézhettek egy előadást, amelyet az Oktatási Hivatal készített a pénzügyi tudatosságra nevelés érdekében. Ebben hallhattak többek között a bankok szerepéről, a kamatról, a rejtett költségekről, a tudatos tervezésről, az ár-érték arányról.

   Filmvetítések, vetélkedők, előadások, szellemi fejtörők, plakátkészítés és online-játékok színesítették az információnyújtást, melyet – reméljük – hasznosítani is fognak életük során diákjaink.

 

Rozalek Henrietta és Poór Sándorné

tanárnők

 
Futsal PDF Nyomtatás E-mail
2018. március 27. kedd, 20:50

    

         2018. március 20-án az Együtt, testvérként a kéki iskolával c. pályázat keretében az egészséges életmódról hallgattak előadást a gyerekek, valamint egy érdekes sporttal, a futsallal ismerkedtek meg.

     Neves előadókkal találkoztak. Először Buga Mihály rekreációs és társadalomszervezési szakértő, kommunikációs szakember az egészséges életmódról tartott interaktív előadást. Megbeszélték, miért fontos az egészségünk megőrzése, mi tartozik az egészséges életmódhoz, hogyan táplálkozzanak, sportoljanak. Majd Hódi Richárd pedagógus, kommunikációs szakember, a Dunakeszi Kinizsi NB II-es csapatnak a műsorvezetője, a Kartal SE futsal kommunikációjáért felelő referense egy különleges sporttal, a futsallal ismertette meg a gyerekeket. A futsal a nagypályás labdarúgás hivatalos, teremben játszott változata. A tanulóink nagyon szeretnek focizni, de ez egy picit másabb. Hódi Richárd ismertette az alapvető különbségeket, népszerűsítette a sportágat. Bemutatta a labdát, beszélt a játék szabályairól és a karrierlehetőségekről. Ez már nemcsak a fiúk játéka, egyre több lány is űzi ezt a sportot. A foglalkozás második felében a gyakorlatban is kipróbálták a gyerekek ezt a pörgős, dinamikus, élvezetes labdajátékot. Mindenki tetszését elnyerte, még a lányok is beálltak játszani. A végén Hódi Richárd az ügyességüket is próbára tette. A gyerekeknek a kapufát kellett eltalálniuk adott távolságból. A versenyt Oláh Barbara nyerte meg. A foglalkozás mindenki tetszését elnyerte, a diákok jól érezték magukat.

Hegyes Szilvia

intézményvezető

 
„A vers néma. Adj neki hangot! A vers a könyvben halott. Keltsd életre!” PDF Nyomtatás E-mail
2018. március 26. hétfő, 16:37

     Az Együtt, testvérként a kéki iskolával c. pályázat keretében 2018. február 19-én kulturális programon vettek részt tanulóink. A Nemzeti Színház művésze, Bakos-Kiss Gábor érkezett hozzánk. A színművészt hatalmas üdvrivalgás fogadta a tornateremben. Nagy érdeklődéssel várták a gyerekek a Nívó-díjas, Ki viszi át a szerelmet? emlékplakettel kitűntetett előadóművészt.

    Bakos-Kiss Gábor közvetlen stílusával magával ragadta a tanulókat, előadásával lenyűgözte őket. Hamar szót értett a diákokkal, főleg miután megyénk szülötte elmondta, hogy gyerekként már járt Kéken. Ő is nagyon szeretett focizni, és döntetlent játszottak a kéki csapattal. Karinthy, József Attila verseinek szavalatával, énekekkel, musical darabokkal színesítette előadását. Közben saját életútjáról is beszélt. Elmesélte a gyerekeknek, hogyan lett színész, hogyan jutott el a középiskola matek tagozatától, majd a jogi egyetemtől a színház világáig. Az előadást interaktívvá tette. Volt itt közös éneklés, beatbox. Felhívta a figyelmet az olvasás fontosságára, a versek szeretetére. A programot a Valahol Európában c. musical híres betétdalával zárta.

 

                                                                                   Hegyes Szilvia intézményvezető

 
Együtt, testvérként a kéki iskolával PDF Nyomtatás E-mail
2018. március 26. hétfő, 16:34

      Intézményünk minden pályázati lehetőséget megragad, amely elsősorban az oktatás hatékonyságának, eredményességének javítását, a tanulási motiváció növelését, az iskolaelhagyás és lemorzsolódás megakadályozását, az esélyegyenlőséget, a szabadidő aktív és élményszerű eltöltését, az egészséges életmód, a digitális kompetencia fejlesztését célozza.

     Az elmúlt tanévben több pályázatot is beadtunk, s örömmel vettük, hogy a testvériskolai pályázatunk nyert, és 2020. január 31-ig 50 felsős tanuló vesz részt a programban. A szatmárnémeti és a szamoskrassói iskolával alakítunk ki kapcsolatot a következő 2 évben. A gyerekeknek heti rendszerességgel van tantárgyi fejlesztés (matematika és magyar nyelv és irodalom), idegen nyelvi óra (angol és német) és tematikus foglalkozás (egészséges életmód, Európai Uniós ismeretek, önkéntesség, a partneriskola megismerése).

     E mellett a diákokra táborozás, kirándulás a partneriskolához, verszenei koncertek, előadások, kézműves foglalkozások várnak. Tartalmas két év elé nézünk.

 
Filharmónia PDF Nyomtatás E-mail
2018. március 26. hétfő, 16:27

Nem akármilyen előadással zárult filharmónia sorozatunk. A számtalan hazai és nemzetközi versenyen kiemelkedő eredményeket elérő világhírű Cantemus énekkar tartott előadást Szabó Dénes Kossuth-díjas karnagy vezetésével.

Felejthetetlen élmény volt!

 

 
ADÓ PDF Nyomtatás E-mail
2018. március 26. hétfő, 16:11

 

Kérjük adója 1 %-val támogassa

A Kéki Gyermekekért Alapítványt!

adószáma: 18808511-1-15

Gondoljon ránk!

 

 

        Köszönetünket fejezzük ki azoknak a felajánlóknak, akik 2017-ben gondoltak tanulóinkra, és az adóbevalláskor adójuk 1%-ával a Kéki Gyermekekért Alapítványt támogatták. A kb.81 ezer forintot tanulóink jutalmazására és eszközfejlesztésre fordítjuk.

Az Alapítvány kuratóriuma

 

 
Itt a farsang, áll a bál! PDF Nyomtatás E-mail
2018. március 26. hétfő, 15:11

      2018. február 9-én tartottuk meg a hagyományos farsangi bulinkat a DÖK szervezésében. A bulit lelkes készülődés előzte meg. Már két héttel előtte elkezdtünk szervezkedni, megbeszéltük, ki hova lesz beosztva, mi lesz a feladata, milyen plakátokkal hirdetjük a rendezvényt. Az idén az osztályok közös produkciókkal készültek osztályfőnökeik vezetésével.

     A résztvevők az aulában sorakoztak és várták a kezdést. Szinte kézzel tapinthatóvá vált az izgalom, mindenki kíváncsian várta a műsor kezdetét. A nézők tapssal jutalmazták a fellépőket, a diákönkormányzat pedig csokival.

     Amint kihunytak a fények, a táncos lábúak táncra perdültek a zene ritmusára. A jó hangulat az egész rendezvény ideje alatt fennmaradt. A tombolasorsoláson a szerencse sok gyereknek kedvezett, majd a főnyereményünk, a torta is gazdára talált.

    Ezúton is szeretném megköszönni a DÖK tanulóinak a nevében is az osztályfőnököknek, a jelenlévő tanárainknak, az iskolai dolgozóknak és a szülőknek a sok segítséget, a fáradságos munkát és a lehetőséget, hogy egy felejthetetlen estét varázsolhattunk a diákoknak!

Szabó Miklósné tanárnő

 

 
Tető PDF Nyomtatás E-mail
2018. március 26. hétfő, 14:57

A fenntartónk, a Kisvárdai Tankerületi Központ felújította iskolánk tetőszerkezetét.

Január végére új tető került a „fejünk fölé”.

Köszönjük!

 
Megyei sikerek PDF Nyomtatás E-mail
2017. december 21. csütörtök, 22:35

      Alig kezdődött el a 2017/2018-as tanév, máris a versenyzés izgalmaiban lehetett részük az angol nyelvet tudó és szerető diákjainknak. Idén november 24-én került sor a Nyíregyházi Móricz Zsigmond Általános Iskola szervezésében a megyei angol nyelvi versenyre.

   Ebben a tanévben két megye 25 általános iskolájából 476 tanuló nevezett be a megmérettetésre. A közel két évtizednyi múlttal rendelkező nívós versenyen 3 diák képviselte iskolánkat: Balogh Levente (6. osztály), Beri Alex Szabolcs és Szabó Dóra (7. osztály). A lelkiismeretes felkészülő munka eredményeképpen Beri Alex Szabolcs - javítva a tavalyi hatodik helyezésén - elhozhatta a negyedik legjobbnak járó tárgyi jutalmat, valamint a tehetsége elismeréseként járó oklevelet és emléklapot. Nagyon büszke vagyok tanítványaimra, hiszen mindhárman bekerültek a legjobb tíz közé (Balogh Levente – 10. helyezett, Szabó Dóra – 9. helyezett), maguk mögé utasítva számos megyei, valamint megyén túli nagyváros iskoláinak tanulóit.

     Bízom benne, hogy az idegennyelv iránti szeretetük a jövőben is sikerélményekkel gazdagítja majd őket!

 

Az eredménylista megtekinthető a http://www.moricziskola.hu/eredmenyek oldalon.

 

Szívből gratulálok!

 

Pelsőczi Zsoltné tanárnő

 
Téli szünet PDF Nyomtatás E-mail
2017. december 18. hétfő, 22:59

Téli szünet:

 

2017.december 22. - 2018.január 2.

Utolsó tanítási nap: 2017. december 21. csütörtök

Első tanítási nap: 2018. január 3. szerda

„B” hét

 

Áldott, szeretetteljes, békés karácsonyt és sikerekben gazdag boldog új évet kívánunk!

 

 
«ElsőElőző12345678910KövetkezőUtolsó»

4. oldal / 14
Copyright © 2019 Kéki Petőfi Sándor Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola. Minden jog fenntartva.

Névnap

Ma 2019. március 25., hétfő, Irén és Írisz napja van. Holnap Emánuel napja lesz. Sok boldogságot kívánunk!

Iskolánk névadója

Szavazás

Miből szeretnétek többet látni weboldalunkon?
 

RSS link