• JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator

BelépésCímlap
Kukoricáztunk PDF Nyomtatás E-mail
2017. november 15. szerda, 20:07

Kukoricáztunk

Az őszi projekt keretén belül idén a kukoricára esett a választásunk az alsó tagozatban. A projekt megvalósítása egy héten át tartott. Első nap a megnyitót követően a tanulók egy PPT bemutatóval megismerkedhettek a növénnyel, termesztésének jelentőségével. Az ismertető után tesztet kellett a diákoknak kitölteniük, ahol is megtudhattuk, hogy az egyes évfolyamokon ki volt a legfigyelmesebb. Őket a jó munkáért jutalomban részesítettük.

A második nap már tevékenyebben zajlott. Az 1.-2.-3. évfolyamos tanulók a gyönyörű őszi napsütésben az iskola udvarán kukoricát morzsoltak, meséléssel egybekötve. Megelevenítették a népmesék keletkezésének körülményeit.

A 4. osztályosokra még izgalmasabb feladat várt. Ebéd után osztályfőnökük Valika tanító néni kíséretében útnak eredtek egyik osztálytársuk, Hegyes Domiék kertjébe kukoricát törni. Akadtak olyan gyerekek, akik már odahaza végeztek ilyen munkát, de a nagy részük életében először próbálhatta ki, milyen is a kézzel végzett betakarítás.

Harmadik nap kézműveskedtünk.  Az 1.-2.-3. osztályosok kukoricából szebbnél szebb termésképeket készítettek, míg a 4. osztályos tanulók kukoricacsutkából építményeket, a csuhéból pedig babákat alkottak.

Negyedik nap következett a projekt zárása, ahol is értékeltük a hetet. Kiállítást készítettünk a kézműves munkákból. Utána népi ételek kóstolója következett, mint kukoricás töltött káposzta, prósza, málé, karimás kása, puliszka és a finomabbnál finomabb kukoricaliszttel készült sütemények követték egymást.

Az elkészült ételekért köszönetet szeretnék mondani a konyha dolgozóinak, a szülőknek, kollégáimnak, takarító nőknek, és mindazon személyeknek, akik valamilyen formában támogatták a projektünket.

 

Szőllősi Valéria

 

tanító néni

 

 

 

 
Erzsébet napközis tábor 2017 PDF Nyomtatás E-mail
2017. november 15. szerda, 19:48

Erzsébet napközis tábor


2017. augusztus 21-25 között iskolánk 91 tanulója vett részt az Erzsébet napközis tábor programjain. A programterv összeállításakor figyelembe kellett venni az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány pályázata által előírt kötelező témaköröket (sport, iskola és környezet szépítése, művészeti nevelés, közösségépítés, buszos kirándulás stb).

Igyekeztünk minden napra érdekes, élményekben gazdag programokat szervezni. Így ismerkedtek meg a gyerekek a 3D nyomtatás technikájával. Nagyon élvezték, hogy kipróbálhatják benne magukat, és apró tárgyakat is készített mindenki azzal a speciális „tollal”, amelyik megolvasztja a műanyagot. Több forma és szín közül választhattak. Legnépszerűbb a szemüveg, ill. szemüvegkeret volt, de lehetett létrehozni sablon segítségével drónt, űrhajóst, űrhajót, kardot, pillangót, de akár kerékpárt is. Iskolánk szépítése is a középpontba került. A tanulók kisebb csoportokban őszi dekorációt készítettek, melyek az aulában és a tantermekben kerültek elhelyezésre. Az elkészült tárgyak otthonosabbá tették a termeket, ezzel a mindennapjaikat is színesebbé varázsolták.

Aki a virágot szereti, rossz ember nem lehet, tartja a közmondás. A tábor lakói közösen fogtak neki a virágültetésnek és kertszépítésének. Volt, aki ásózott, gereblyézett, volt, aki ültetett vagy földet hozott, majd locsolt. A fáradtságos munka után mindenki elégedetten nézte a közös munka gyümölcsét.

Az újrahasznosítás fontosságára is felhívtuk a gyerekek figyelmét. A beszélgetés mellett az egyik csoport aludobozokból kukát készített, melyet ma is használnak. A másik csoport teknősbékát készített PET palackokból.

Bővebben...
 
Ballagás 2017 PDF Nyomtatás E-mail
2017. november 14. kedd, 22:37

 

 

Véget ért egy fejezet

 

Június 17-én, a 2016/17-es tanév ballagási ünnepségén 23 8. osztályos tanuló intett búcsút az általános iskolának.

 

A művelődési házban pontban fél 9-kor szólalt meg a csengő, jelezve: nagy esemény veszi kezdetét. A nemzeti lobogónk és a települési zászló törte az utat a ballagóknak, akiket Hegyes Szilvia igazgatónő vezetett fel a színpadra.

 

A 23 végzős diák meghatódva emlékezett vissza a kéki iskolában töltött évekre, a diákcsínyekre, a tanórákra és az életre szóló élményekre, emlékekre.

Kedves versekkel és gyönyörű dalokkal mondtak köszönetet a pedagógusoknak és a szülőknek a fáradozásért, a segítségért, a bíztatásért, az erőfeszítésért és az emberré nevelésért.

Bővebben...
 
Sporteredményeink PDF Nyomtatás E-mail
2017. november 14. kedd, 22:13

 

Öttusa csapat és egyéni verseny Nyírbogdány

 

         Iskolánk hosszú idő után, idén ismét részt vett a nyírbogdányi nagykörzeti öttusa versenyen. A csapatot 6., 7. és 8. osztályos tanulók alkották. Név szerint: Pauliska László, Jámbor Zoltán, Huszár László, Simon Norbert, Beri Gyula, Bilecz Máté. A résztvevők öt versenyszámban, az öttusa versenyszabályainak megfelelően versenyeztek. A versenyszámok 100 m, távolugrás, 800 m, kislabdahajítás és súlylökés voltak. A verseny időtartama alatt a csapatverseny mellett a tanulók egyénileg is versenyeztek. A megmérettetésen hat iskola csapata indult. Iskolánk az előkelő 3. helyet szerezte meg a csapatversenyben. Az egyéni versenyben Pauliska Lászlónak köszönhetően elhoztuk az első helyet. Ő a győzelmével jogot szerzett arra, hogy a megyei döntőn is részt vegyen. Laci a nyíregyházi versenyen sem vallott szégyent, a 4. helyet szerezte meg, csupán egyetlen ponttal maradt le a 3. helyezett mögött.

 

 

 

Atlétika egyéni verseny Nyírbogdány

 

          Mint minden évben, idén is részt vettünk a Nyírbogdányban megrendezett egyéni atlétikai versenyen. Nagy volt az érdeklődés a versenyt megelőzően. Két korcsoportban 16 tanulót neveztünk. Őket, a versenyt megelőzően, egy válogatón választottuk ki. A versenyszámok korcsoportonként eltérőek voltak. A III. korcsoportban 60 m, 600 m, távolugrás, kislabdahajításban, a IV. korcsoportban 80 m, 800 m, távolugrás, kislabdahajítás, súlylökésben álltak rajthoz a gyerekek.

 

Tanulóink közül érmet szereztek:

 1. Pauliska László: 80 m síkfutás I. hely, távolugrás I. hely.
 2. Jámbor Zoltán: 80 m síkfutás III. hely
 3. Rózsa Benjámin: távolugrás II. hely

A verseny idén is rengeteg szép emléket és színvonalas küzdelmeket adott nekünk. Reméljük, a következő tanévben is eredményesen tudunk szerepelni.

Bővebben...
 
Verseny eredményeink! PDF Nyomtatás E-mail
2017. november 14. kedd, 21:59

 

A testvérpár győzelme

 

       16 éve Nyírpazony ad otthont a Rétközi Iskolaszövetség matematikaversenyének. Minden évben részt vesznek diákjaink a megmérettetésen, és mindig szép eredményeket érnek el. Ebben a tanévben 5 tanuló képviselte iskolánkat. A verseny történetében először fordult elő, hogy valaki 100 pontból 100 pontot érjen el. Nagy öröm volt számunkra, hogy a mi tanulónk nyújtotta ezt a nem mindennapi teljesítmény. Balogh Levente 5. osztályos diákunk maximális pontszámmal 1. helyezést ért el. A 7. évfolyamon testvére, Balogh Ferenc sem talált legyőzőre, így megvédve a tavalyi eredményét, szintén első lett. Gratulálunk a gyerekeknek és felkészítő nevelőjüknek, Poór Sándorné tanárnőnek!

 

 

Bővebben...
 
Jótékonysági est 2017 PDF Nyomtatás E-mail
2017. november 14. kedd, 18:12

 

2017. május 13-án – a Bozsó Gizella tanító néni által megálmodott és készített - gyönyörűen dekorált Művelődési Ház színháztermébe vártuk a község lakóit. A Jótékonysági est slideshow-val indult. A képek az elmúlt évek eseményeit, programjait, változásait mutatták be. A visszatekintés, múltidéző, számunkra azért is volt fontos, mert intézményünk életében a 2016/2017-es tanév Petőfi éve volt. 20 évvel ezelőtt úgy döntöttek pedagógusaink, hogy iskolánk névadója a magyar irodalom egyik legnagyobb költője legyen. A jótékonysági estünk is a programsorozat része volt, ezért gyűjtöttük össze emlékeinket az elmúlt évekről, és osztottuk meg a közönséggel.

 

Bővebben...
 
Nyelvi témahét PDF Nyomtatás E-mail
2015. november 15. vasárnap, 09:23

Nyelvi témahét iskolánkban

A Kéki Petőfi Sándor Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskolában 2015. szeptember 21 – 25 között nyelvi témahetet valósítottunk meg. A TÁMOP-3.1.4.C innovatív iskolafejlesztés pályázat tartalmához illeszkedve lehetőség nyílt arra, hogy a tervezett projekt során a tanulók változatos formában, sok oldalról közelítsenek meg egy részben idegen kultúrát.

Bővebben...
 
Szőlő-napok PDF Nyomtatás E-mail
2015. november 15. vasárnap, 09:14

„Szőlőnapok”

 

„Érik a szőlő, hajlik a vessző”… énekelték a kéki alsós gyerekek szeptember utolsó hetének hétfőjén, ezzel vidám alapot adva a rájuk váró egyhetes programsorozatnak, amely a „Szőlőnapok” címet kapta. Mi, alsós nevelők azért éreztük fontosnak, hogy a szőlővel bővebben foglalkozzunk, mert annak ellenére, hogy falun élnek a gyerekek, nem minden portán terem már ez a sokrétűen felhasználható őszi gyümölcs.

Bővebben...
 
Kenyérsütés régen és ma projekt PDF Nyomtatás E-mail
2015. november 15. vasárnap, 09:11

KENYÉRSÜTÉS RÉGEN ÉS MA

PROJEKT

 

MENTOVICS ÉVA: Aranybúza - mezők éke

 

Melengető napfény járta,

szél simított dús hajába,

megcsodálták erdők, rétek,

dísze volt a messzeségnek.

Megőrölve, megszitálva

langyos vízzel teszik tálba,

megkelesztve, megdagasztva

pihen kicsit a damasztba’,

majd kemence szája várja,

hogy pírt süssön orcájára.

Aranybúza - mezők éke -

vártunk már az új kenyérre!

 

Bővebben...
 
Kenyérsütés ma PDF Nyomtatás E-mail
2015. november 15. vasárnap, 09:01

Aratás ma

 

Kenyérsütés régen és ma projektünk egyik állomása volt, hogy megismerkedünk azzal, hogy hogyan aratnak ma.

Bővebben...
 
Kenyérsütés régen PDF Nyomtatás E-mail
2015. november 15. vasárnap, 08:29

Kenyérsütés régen

 

 Miután a demecseri pékségben megismerkedtünk a gyári kenyérsütés lépéseivel, kíváncsiak voltunk arra is, hogy régen hogyan készült a házikenyér. Meglátogattuk a Helytörténeti Múzeumban Bobik Jánosné nyugdíjas tanár nénit, aki mesélt nekünk arról, hogyan sütöttek háznál hetente egyszer kenyeret a kemencében.

Bővebben...
 
«ElsőElőző12345678910KövetkezőUtolsó»

6. oldal / 14
Copyright © 2019 Kéki Petőfi Sándor Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola. Minden jog fenntartva.

Névnap

Ma 2019. december 06., péntek, Miklós napja van. Holnap Ambrus napja lesz. Sok boldogságot kívánunk!

Iskolánk névadója

Szavazás

Miből szeretnétek többet látni weboldalunkon?
 

RSS link