• JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator

BelépésCímlap
„A vers néma. Adj neki hangot! A vers a könyvben halott. Keltsd életre!” PDF Nyomtatás E-mail
2018. március 26. hétfő, 16:37

     Az Együtt, testvérként a kéki iskolával c. pályázat keretében 2018. február 19-én kulturális programon vettek részt tanulóink. A Nemzeti Színház művésze, Bakos-Kiss Gábor érkezett hozzánk. A színművészt hatalmas üdvrivalgás fogadta a tornateremben. Nagy érdeklődéssel várták a gyerekek a Nívó-díjas, Ki viszi át a szerelmet? emlékplakettel kitűntetett előadóművészt.

    Bakos-Kiss Gábor közvetlen stílusával magával ragadta a tanulókat, előadásával lenyűgözte őket. Hamar szót értett a diákokkal, főleg miután megyénk szülötte elmondta, hogy gyerekként már járt Kéken. Ő is nagyon szeretett focizni, és döntetlent játszottak a kéki csapattal. Karinthy, József Attila verseinek szavalatával, énekekkel, musical darabokkal színesítette előadását. Közben saját életútjáról is beszélt. Elmesélte a gyerekeknek, hogyan lett színész, hogyan jutott el a középiskola matek tagozatától, majd a jogi egyetemtől a színház világáig. Az előadást interaktívvá tette. Volt itt közös éneklés, beatbox. Felhívta a figyelmet az olvasás fontosságára, a versek szeretetére. A programot a Valahol Európában c. musical híres betétdalával zárta.

 

                                                                                   Hegyes Szilvia intézményvezető

 
Együtt, testvérként a kéki iskolával PDF Nyomtatás E-mail
2018. március 26. hétfő, 16:34

      Intézményünk minden pályázati lehetőséget megragad, amely elsősorban az oktatás hatékonyságának, eredményességének javítását, a tanulási motiváció növelését, az iskolaelhagyás és lemorzsolódás megakadályozását, az esélyegyenlőséget, a szabadidő aktív és élményszerű eltöltését, az egészséges életmód, a digitális kompetencia fejlesztését célozza.

     Az elmúlt tanévben több pályázatot is beadtunk, s örömmel vettük, hogy a testvériskolai pályázatunk nyert, és 2020. január 31-ig 50 felsős tanuló vesz részt a programban. A szatmárnémeti és a szamoskrassói iskolával alakítunk ki kapcsolatot a következő 2 évben. A gyerekeknek heti rendszerességgel van tantárgyi fejlesztés (matematika és magyar nyelv és irodalom), idegen nyelvi óra (angol és német) és tematikus foglalkozás (egészséges életmód, Európai Uniós ismeretek, önkéntesség, a partneriskola megismerése).

     E mellett a diákokra táborozás, kirándulás a partneriskolához, verszenei koncertek, előadások, kézműves foglalkozások várnak. Tartalmas két év elé nézünk.

 
Filharmónia PDF Nyomtatás E-mail
2018. március 26. hétfő, 16:27

Nem akármilyen előadással zárult filharmónia sorozatunk. A számtalan hazai és nemzetközi versenyen kiemelkedő eredményeket elérő világhírű Cantemus énekkar tartott előadást Szabó Dénes Kossuth-díjas karnagy vezetésével.

Felejthetetlen élmény volt!

 

 
ADÓ PDF Nyomtatás E-mail
2018. március 26. hétfő, 16:11

 

Kérjük adója 1 %-val támogassa

A Kéki Gyermekekért Alapítványt!

adószáma: 18808511-1-15

Gondoljon ránk!

 

 

        Köszönetünket fejezzük ki azoknak a felajánlóknak, akik 2017-ben gondoltak tanulóinkra, és az adóbevalláskor adójuk 1%-ával a Kéki Gyermekekért Alapítványt támogatták. A kb.81 ezer forintot tanulóink jutalmazására és eszközfejlesztésre fordítjuk.

Az Alapítvány kuratóriuma

 

 
Itt a farsang, áll a bál! PDF Nyomtatás E-mail
2018. március 26. hétfő, 15:11

      2018. február 9-én tartottuk meg a hagyományos farsangi bulinkat a DÖK szervezésében. A bulit lelkes készülődés előzte meg. Már két héttel előtte elkezdtünk szervezkedni, megbeszéltük, ki hova lesz beosztva, mi lesz a feladata, milyen plakátokkal hirdetjük a rendezvényt. Az idén az osztályok közös produkciókkal készültek osztályfőnökeik vezetésével.

     A résztvevők az aulában sorakoztak és várták a kezdést. Szinte kézzel tapinthatóvá vált az izgalom, mindenki kíváncsian várta a műsor kezdetét. A nézők tapssal jutalmazták a fellépőket, a diákönkormányzat pedig csokival.

     Amint kihunytak a fények, a táncos lábúak táncra perdültek a zene ritmusára. A jó hangulat az egész rendezvény ideje alatt fennmaradt. A tombolasorsoláson a szerencse sok gyereknek kedvezett, majd a főnyereményünk, a torta is gazdára talált.

    Ezúton is szeretném megköszönni a DÖK tanulóinak a nevében is az osztályfőnököknek, a jelenlévő tanárainknak, az iskolai dolgozóknak és a szülőknek a sok segítséget, a fáradságos munkát és a lehetőséget, hogy egy felejthetetlen estét varázsolhattunk a diákoknak!

Szabó Miklósné tanárnő

 

 
Tető PDF Nyomtatás E-mail
2018. március 26. hétfő, 14:57

A fenntartónk, a Kisvárdai Tankerületi Központ felújította iskolánk tetőszerkezetét.

Január végére új tető került a „fejünk fölé”.

Köszönjük!

 
Megyei sikerek PDF Nyomtatás E-mail
2017. december 21. csütörtök, 22:35

      Alig kezdődött el a 2017/2018-as tanév, máris a versenyzés izgalmaiban lehetett részük az angol nyelvet tudó és szerető diákjainknak. Idén november 24-én került sor a Nyíregyházi Móricz Zsigmond Általános Iskola szervezésében a megyei angol nyelvi versenyre.

   Ebben a tanévben két megye 25 általános iskolájából 476 tanuló nevezett be a megmérettetésre. A közel két évtizednyi múlttal rendelkező nívós versenyen 3 diák képviselte iskolánkat: Balogh Levente (6. osztály), Beri Alex Szabolcs és Szabó Dóra (7. osztály). A lelkiismeretes felkészülő munka eredményeképpen Beri Alex Szabolcs - javítva a tavalyi hatodik helyezésén - elhozhatta a negyedik legjobbnak járó tárgyi jutalmat, valamint a tehetsége elismeréseként járó oklevelet és emléklapot. Nagyon büszke vagyok tanítványaimra, hiszen mindhárman bekerültek a legjobb tíz közé (Balogh Levente – 10. helyezett, Szabó Dóra – 9. helyezett), maguk mögé utasítva számos megyei, valamint megyén túli nagyváros iskoláinak tanulóit.

     Bízom benne, hogy az idegennyelv iránti szeretetük a jövőben is sikerélményekkel gazdagítja majd őket!

 

Az eredménylista megtekinthető a http://www.moricziskola.hu/eredmenyek oldalon.

 

Szívből gratulálok!

 

Pelsőczi Zsoltné tanárnő

 
Téli szünet PDF Nyomtatás E-mail
2017. december 18. hétfő, 22:59

Téli szünet:

 

2017.december 22. - 2018.január 2.

Utolsó tanítási nap: 2017. december 21. csütörtök

Első tanítási nap: 2018. január 3. szerda

„B” hét

 

Áldott, szeretetteljes, békés karácsonyt és sikerekben gazdag boldog új évet kívánunk!

 

 
Karácsonyi készülődés az iskolában PDF Nyomtatás E-mail
2017. december 18. hétfő, 21:49

csengő.jpg

 

         A gyermekek számára mindig izgalmas és örömteli időszak a karácsonyt megelőző advent. Ilyenkor ráhangolódhatnak az ünnepre, s felkészülhetnek a csodára. Sok-sok meglepetés és izgalom várja őket.

Az alsós gyerekek számára ezt a készülődést az iskolában is igyekszünk feledhetetlenné és élménydússá varázsolni. A mindenkori 1. és 2. osztályosok és tanítóik segítségével, közreműködésével valósul meg az un. karácsonyi projekt.

Már advent elején felállították az aulában a hatalmas fenyőfát, melynek illata bejárta az egész iskolát, s máris karácsonyi hangulatot varázsolt körénk. Köszönet érte a felajánlónak, Nagy Gyulának, s az önkormányzat dolgozóinak.

Az adventi koszorú is elkészült, s a hétfői napok mindig azzal indulnak, hogy egy-egy gyertyát meggyújtunk rajta, s így követjük nyomon az idő múlását. Gyertyagyújtáskor mindig elhangzik két-két másodikos gyerek előadásában egy-egy kis versike, s közösen énekelünk egyet.

 

 

        Megcsodáljuk a szépen feldíszített karácsonyfát, s megemlékezünk az adott héten lévő téli ünnepről vagy népszokásról. Így december 4-én Borbála-ágat tettünk vízbe, várva, hogy karácsonyra kivirágzik, s akkor esküvő várható a jövő évben. December 6-án meg a Mikulást vártuk nagy izgalommal, vajon mit is hoz. Szerencsére idén is eljött hozzánk a jó öreg, sok-sok finomsággal megrakodva. December 13-án pedig Luca-búzát vetettünk, hogy ebből megtudjuk, milyen termés várható jövőre. Emellett minden alkalommal a Mikulás-fej alakú adventi naptárból is kikerül egy-egy kis édesség az alsó tagozatosok számára, minden gyertyagyújtás alkalmával.

       Az ünnepi hangulatot fokozandó, december 14-én ínycsiklandozó mézeskalács illat terjengett az iskolában. Ekkor ugyanis minden alsós osztály – ki szülői segítséggel, ki anélkül – mézeskalácsot sütött és evett.

 

 

       Projektünk zárásaként karácsonyi színdarabot ad elő az első és a második osztály, valamint két karácsonyi dalt énekel el közösen az alsó tagozat a december 20-i karácsonyi esten. Erre szeretettel hívunk és várunk minden érdeklődőt, aki együtt szeretne velünk ünnepelni.

                                                                                                          Bozsó Gizella

 

 
Megjött a mikulás,itt van már! PDF Nyomtatás E-mail
2017. december 18. hétfő, 20:17

            Úgy, mint minden évben, az idén is mindenki nagy izgalommal várta a Mikulás érkezését. Még az időjárás is a várakozásnak megfelelően alakult, havas volt a táj. Megérkezésekor, kicsit bátortalanul, de annál nagyobb ámulattal figyelték minden mozdulatát. A Mikulás nagy örömére énekkel is készültek a gyerekek. Felcsendült „Hull a pelyhes…” és a „Télapó itt van”.

Bővebben...
 
Szép kezdeti sikereink PDF Nyomtatás E-mail
2017. december 18. hétfő, 19:56

              Új tanév, új kezdet, új lehetőségek. Az idei tanévben októberben kezdődtek a tanulmányi és sportversenyek. Tanulóink újra bizonyították rátermettségüket, tehetségüket.

Az első sikert Fazekas Eszter érte el. A Rétközi Iskolaszövetség rajzversenyén nem talált legyőzőre. A kis művészpalánta alig kezdte meg az 1. osztályt, és élete első versenyén első helyezést ért el. Így tovább!

 

 

                Az elmúlt években gyerekeink nagyon szép eredményeket értek el idegen nyelvből is. Ez novemberben tovább folytatódott. A megyei angol versenyen Beri Alex 7. osztályos tanulónk IV. helyezést ért el.

 

 

                A mesemondásnak hagyománya van iskolánkban. Káté Attila 3. osztályos tanulónk az elődök nyomdokaiba lépett, II. helyezett lett a mesemondó versenyen.

 

 

Ha sport, akkor foci. A IV. korcsoport a futsal diákolimpia nagykörzeti döntőjében II. helyezést ért el.

 

 

Gratulálunk minden tanulónak és felkészítő nevelőnek!

 

Győzelem egy bacilussal

             Ismét büszkék lehettünk Fazekas Eszter 1. osztályos tanulóra, aki a ProGastro Kft. (Probiotikus termékek fejlesztésével, gyártásával foglalkozó cég) által meghirdetett rajzpályázatra nevezett be. Különdíjas lett a „legvagányabb bacilus” kategóriában. Nyereményét a napokban veheti át. Gratulálunk neki!

 

Arany-nap

Novemberben iskolánk adott otthont a Rétközi Iskolaszövetség szavalóversenyének. Közel 120 gyerek jött el hozzánk. Arany János születésének 200. évfordulója tiszteletére a versenyzők a költő és kortársai műveiből választhattak. Szép, tartalmas délutánt töltöttünk együtt.

 

 
«ElsőElőző12345678910KövetkezőUtolsó»

8. oldal / 17
Copyright © 2024 Kéki Petőfi Sándor Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola. Minden jog fenntartva.

Névnap

Ma 2024. július 13., szombat, Jenő napja van. Holnap Örs és Stella napja lesz. Sok boldogságot kívánunk!

Iskolánk névadója

Szavazás

Miből szeretnétek többet látni weboldalunkon?
 

RSS link