• JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator

BelépésCímlap
Megyei sikerek PDF Nyomtatás E-mail
2017. december 21. csütörtök, 22:35

      Alig kezdődött el a 2017/2018-as tanév, máris a versenyzés izgalmaiban lehetett részük az angol nyelvet tudó és szerető diákjainknak. Idén november 24-én került sor a Nyíregyházi Móricz Zsigmond Általános Iskola szervezésében a megyei angol nyelvi versenyre.

   Ebben a tanévben két megye 25 általános iskolájából 476 tanuló nevezett be a megmérettetésre. A közel két évtizednyi múlttal rendelkező nívós versenyen 3 diák képviselte iskolánkat: Balogh Levente (6. osztály), Beri Alex Szabolcs és Szabó Dóra (7. osztály). A lelkiismeretes felkészülő munka eredményeképpen Beri Alex Szabolcs - javítva a tavalyi hatodik helyezésén - elhozhatta a negyedik legjobbnak járó tárgyi jutalmat, valamint a tehetsége elismeréseként járó oklevelet és emléklapot. Nagyon büszke vagyok tanítványaimra, hiszen mindhárman bekerültek a legjobb tíz közé (Balogh Levente – 10. helyezett, Szabó Dóra – 9. helyezett), maguk mögé utasítva számos megyei, valamint megyén túli nagyváros iskoláinak tanulóit.

     Bízom benne, hogy az idegennyelv iránti szeretetük a jövőben is sikerélményekkel gazdagítja majd őket!

 

Az eredménylista megtekinthető a http://www.moricziskola.hu/eredmenyek oldalon.

 

Szívből gratulálok!

 

Pelsőczi Zsoltné tanárnő

 
Téli szünet PDF Nyomtatás E-mail
2017. december 18. hétfő, 22:59

Téli szünet:

 

2017.december 22. - 2018.január 2.

Utolsó tanítási nap: 2017. december 21. csütörtök

Első tanítási nap: 2018. január 3. szerda

„B” hét

 

Áldott, szeretetteljes, békés karácsonyt és sikerekben gazdag boldog új évet kívánunk!

 

 
Karácsonyi készülődés az iskolában PDF Nyomtatás E-mail
2017. december 18. hétfő, 21:49

csengő.jpg

 

         A gyermekek számára mindig izgalmas és örömteli időszak a karácsonyt megelőző advent. Ilyenkor ráhangolódhatnak az ünnepre, s felkészülhetnek a csodára. Sok-sok meglepetés és izgalom várja őket.

Az alsós gyerekek számára ezt a készülődést az iskolában is igyekszünk feledhetetlenné és élménydússá varázsolni. A mindenkori 1. és 2. osztályosok és tanítóik segítségével, közreműködésével valósul meg az un. karácsonyi projekt.

Már advent elején felállították az aulában a hatalmas fenyőfát, melynek illata bejárta az egész iskolát, s máris karácsonyi hangulatot varázsolt körénk. Köszönet érte a felajánlónak, Nagy Gyulának, s az önkormányzat dolgozóinak.

Az adventi koszorú is elkészült, s a hétfői napok mindig azzal indulnak, hogy egy-egy gyertyát meggyújtunk rajta, s így követjük nyomon az idő múlását. Gyertyagyújtáskor mindig elhangzik két-két másodikos gyerek előadásában egy-egy kis versike, s közösen énekelünk egyet.

 

 

        Megcsodáljuk a szépen feldíszített karácsonyfát, s megemlékezünk az adott héten lévő téli ünnepről vagy népszokásról. Így december 4-én Borbála-ágat tettünk vízbe, várva, hogy karácsonyra kivirágzik, s akkor esküvő várható a jövő évben. December 6-án meg a Mikulást vártuk nagy izgalommal, vajon mit is hoz. Szerencsére idén is eljött hozzánk a jó öreg, sok-sok finomsággal megrakodva. December 13-án pedig Luca-búzát vetettünk, hogy ebből megtudjuk, milyen termés várható jövőre. Emellett minden alkalommal a Mikulás-fej alakú adventi naptárból is kikerül egy-egy kis édesség az alsó tagozatosok számára, minden gyertyagyújtás alkalmával.

       Az ünnepi hangulatot fokozandó, december 14-én ínycsiklandozó mézeskalács illat terjengett az iskolában. Ekkor ugyanis minden alsós osztály – ki szülői segítséggel, ki anélkül – mézeskalácsot sütött és evett.

 

 

       Projektünk zárásaként karácsonyi színdarabot ad elő az első és a második osztály, valamint két karácsonyi dalt énekel el közösen az alsó tagozat a december 20-i karácsonyi esten. Erre szeretettel hívunk és várunk minden érdeklődőt, aki együtt szeretne velünk ünnepelni.

                                                                                                          Bozsó Gizella

 

 
Megjött a mikulás,itt van már! PDF Nyomtatás E-mail
2017. december 18. hétfő, 20:17

            Úgy, mint minden évben, az idén is mindenki nagy izgalommal várta a Mikulás érkezését. Még az időjárás is a várakozásnak megfelelően alakult, havas volt a táj. Megérkezésekor, kicsit bátortalanul, de annál nagyobb ámulattal figyelték minden mozdulatát. A Mikulás nagy örömére énekkel is készültek a gyerekek. Felcsendült „Hull a pelyhes…” és a „Télapó itt van”.

Bővebben...
 
Szép kezdeti sikereink PDF Nyomtatás E-mail
2017. december 18. hétfő, 19:56

              Új tanév, új kezdet, új lehetőségek. Az idei tanévben októberben kezdődtek a tanulmányi és sportversenyek. Tanulóink újra bizonyították rátermettségüket, tehetségüket.

Az első sikert Fazekas Eszter érte el. A Rétközi Iskolaszövetség rajzversenyén nem talált legyőzőre. A kis művészpalánta alig kezdte meg az 1. osztályt, és élete első versenyén első helyezést ért el. Így tovább!

 

 

                Az elmúlt években gyerekeink nagyon szép eredményeket értek el idegen nyelvből is. Ez novemberben tovább folytatódott. A megyei angol versenyen Beri Alex 7. osztályos tanulónk IV. helyezést ért el.

 

 

                A mesemondásnak hagyománya van iskolánkban. Káté Attila 3. osztályos tanulónk az elődök nyomdokaiba lépett, II. helyezett lett a mesemondó versenyen.

 

 

Ha sport, akkor foci. A IV. korcsoport a futsal diákolimpia nagykörzeti döntőjében II. helyezést ért el.

 

 

Gratulálunk minden tanulónak és felkészítő nevelőnek!

 

Győzelem egy bacilussal

             Ismét büszkék lehettünk Fazekas Eszter 1. osztályos tanulóra, aki a ProGastro Kft. (Probiotikus termékek fejlesztésével, gyártásával foglalkozó cég) által meghirdetett rajzpályázatra nevezett be. Különdíjas lett a „legvagányabb bacilus” kategóriában. Nyereményét a napokban veheti át. Gratulálunk neki!

 

Arany-nap

Novemberben iskolánk adott otthont a Rétközi Iskolaszövetség szavalóversenyének. Közel 120 gyerek jött el hozzánk. Arany János születésének 200. évfordulója tiszteletére a versenyzők a költő és kortársai műveiből választhattak. Szép, tartalmas délutánt töltöttünk együtt.

 

 
Kukoricáztunk PDF Nyomtatás E-mail
2017. november 15. szerda, 20:07

Kukoricáztunk

Az őszi projekt keretén belül idén a kukoricára esett a választásunk az alsó tagozatban. A projekt megvalósítása egy héten át tartott. Első nap a megnyitót követően a tanulók egy PPT bemutatóval megismerkedhettek a növénnyel, termesztésének jelentőségével. Az ismertető után tesztet kellett a diákoknak kitölteniük, ahol is megtudhattuk, hogy az egyes évfolyamokon ki volt a legfigyelmesebb. Őket a jó munkáért jutalomban részesítettük.

A második nap már tevékenyebben zajlott. Az 1.-2.-3. évfolyamos tanulók a gyönyörű őszi napsütésben az iskola udvarán kukoricát morzsoltak, meséléssel egybekötve. Megelevenítették a népmesék keletkezésének körülményeit.

A 4. osztályosokra még izgalmasabb feladat várt. Ebéd után osztályfőnökük Valika tanító néni kíséretében útnak eredtek egyik osztálytársuk, Hegyes Domiék kertjébe kukoricát törni. Akadtak olyan gyerekek, akik már odahaza végeztek ilyen munkát, de a nagy részük életében először próbálhatta ki, milyen is a kézzel végzett betakarítás.

Harmadik nap kézműveskedtünk.  Az 1.-2.-3. osztályosok kukoricából szebbnél szebb termésképeket készítettek, míg a 4. osztályos tanulók kukoricacsutkából építményeket, a csuhéból pedig babákat alkottak.

Negyedik nap következett a projekt zárása, ahol is értékeltük a hetet. Kiállítást készítettünk a kézműves munkákból. Utána népi ételek kóstolója következett, mint kukoricás töltött káposzta, prósza, málé, karimás kása, puliszka és a finomabbnál finomabb kukoricaliszttel készült sütemények követték egymást.

Az elkészült ételekért köszönetet szeretnék mondani a konyha dolgozóinak, a szülőknek, kollégáimnak, takarító nőknek, és mindazon személyeknek, akik valamilyen formában támogatták a projektünket.

 

Szőllősi Valéria

 

tanító néni

 

 

 

 
Erzsébet napközis tábor 2017 PDF Nyomtatás E-mail
2017. november 15. szerda, 19:48

Erzsébet napközis tábor


2017. augusztus 21-25 között iskolánk 91 tanulója vett részt az Erzsébet napközis tábor programjain. A programterv összeállításakor figyelembe kellett venni az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány pályázata által előírt kötelező témaköröket (sport, iskola és környezet szépítése, művészeti nevelés, közösségépítés, buszos kirándulás stb).

Igyekeztünk minden napra érdekes, élményekben gazdag programokat szervezni. Így ismerkedtek meg a gyerekek a 3D nyomtatás technikájával. Nagyon élvezték, hogy kipróbálhatják benne magukat, és apró tárgyakat is készített mindenki azzal a speciális „tollal”, amelyik megolvasztja a műanyagot. Több forma és szín közül választhattak. Legnépszerűbb a szemüveg, ill. szemüvegkeret volt, de lehetett létrehozni sablon segítségével drónt, űrhajóst, űrhajót, kardot, pillangót, de akár kerékpárt is. Iskolánk szépítése is a középpontba került. A tanulók kisebb csoportokban őszi dekorációt készítettek, melyek az aulában és a tantermekben kerültek elhelyezésre. Az elkészült tárgyak otthonosabbá tették a termeket, ezzel a mindennapjaikat is színesebbé varázsolták.

Aki a virágot szereti, rossz ember nem lehet, tartja a közmondás. A tábor lakói közösen fogtak neki a virágültetésnek és kertszépítésének. Volt, aki ásózott, gereblyézett, volt, aki ültetett vagy földet hozott, majd locsolt. A fáradtságos munka után mindenki elégedetten nézte a közös munka gyümölcsét.

Az újrahasznosítás fontosságára is felhívtuk a gyerekek figyelmét. A beszélgetés mellett az egyik csoport aludobozokból kukát készített, melyet ma is használnak. A másik csoport teknősbékát készített PET palackokból.

Bővebben...
 
Ballagás 2017 PDF Nyomtatás E-mail
2017. november 14. kedd, 22:37

 

 

Véget ért egy fejezet

 

Június 17-én, a 2016/17-es tanév ballagási ünnepségén 23 8. osztályos tanuló intett búcsút az általános iskolának.

 

A művelődési házban pontban fél 9-kor szólalt meg a csengő, jelezve: nagy esemény veszi kezdetét. A nemzeti lobogónk és a települési zászló törte az utat a ballagóknak, akiket Hegyes Szilvia igazgatónő vezetett fel a színpadra.

 

A 23 végzős diák meghatódva emlékezett vissza a kéki iskolában töltött évekre, a diákcsínyekre, a tanórákra és az életre szóló élményekre, emlékekre.

Kedves versekkel és gyönyörű dalokkal mondtak köszönetet a pedagógusoknak és a szülőknek a fáradozásért, a segítségért, a bíztatásért, az erőfeszítésért és az emberré nevelésért.

Bővebben...
 
Sporteredményeink PDF Nyomtatás E-mail
2017. november 14. kedd, 22:13

 

Öttusa csapat és egyéni verseny Nyírbogdány

 

         Iskolánk hosszú idő után, idén ismét részt vett a nyírbogdányi nagykörzeti öttusa versenyen. A csapatot 6., 7. és 8. osztályos tanulók alkották. Név szerint: Pauliska László, Jámbor Zoltán, Huszár László, Simon Norbert, Beri Gyula, Bilecz Máté. A résztvevők öt versenyszámban, az öttusa versenyszabályainak megfelelően versenyeztek. A versenyszámok 100 m, távolugrás, 800 m, kislabdahajítás és súlylökés voltak. A verseny időtartama alatt a csapatverseny mellett a tanulók egyénileg is versenyeztek. A megmérettetésen hat iskola csapata indult. Iskolánk az előkelő 3. helyet szerezte meg a csapatversenyben. Az egyéni versenyben Pauliska Lászlónak köszönhetően elhoztuk az első helyet. Ő a győzelmével jogot szerzett arra, hogy a megyei döntőn is részt vegyen. Laci a nyíregyházi versenyen sem vallott szégyent, a 4. helyet szerezte meg, csupán egyetlen ponttal maradt le a 3. helyezett mögött.

 

 

 

Atlétika egyéni verseny Nyírbogdány

 

          Mint minden évben, idén is részt vettünk a Nyírbogdányban megrendezett egyéni atlétikai versenyen. Nagy volt az érdeklődés a versenyt megelőzően. Két korcsoportban 16 tanulót neveztünk. Őket, a versenyt megelőzően, egy válogatón választottuk ki. A versenyszámok korcsoportonként eltérőek voltak. A III. korcsoportban 60 m, 600 m, távolugrás, kislabdahajításban, a IV. korcsoportban 80 m, 800 m, távolugrás, kislabdahajítás, súlylökésben álltak rajthoz a gyerekek.

 

Tanulóink közül érmet szereztek:

 1. Pauliska László: 80 m síkfutás I. hely, távolugrás I. hely.
 2. Jámbor Zoltán: 80 m síkfutás III. hely
 3. Rózsa Benjámin: távolugrás II. hely

A verseny idén is rengeteg szép emléket és színvonalas küzdelmeket adott nekünk. Reméljük, a következő tanévben is eredményesen tudunk szerepelni.

Bővebben...
 
Verseny eredményeink! PDF Nyomtatás E-mail
2017. november 14. kedd, 21:59

 

A testvérpár győzelme

 

       16 éve Nyírpazony ad otthont a Rétközi Iskolaszövetség matematikaversenyének. Minden évben részt vesznek diákjaink a megmérettetésen, és mindig szép eredményeket érnek el. Ebben a tanévben 5 tanuló képviselte iskolánkat. A verseny történetében először fordult elő, hogy valaki 100 pontból 100 pontot érjen el. Nagy öröm volt számunkra, hogy a mi tanulónk nyújtotta ezt a nem mindennapi teljesítmény. Balogh Levente 5. osztályos diákunk maximális pontszámmal 1. helyezést ért el. A 7. évfolyamon testvére, Balogh Ferenc sem talált legyőzőre, így megvédve a tavalyi eredményét, szintén első lett. Gratulálunk a gyerekeknek és felkészítő nevelőjüknek, Poór Sándorné tanárnőnek!

 

 

Bővebben...
 
Jótékonysági est 2017 PDF Nyomtatás E-mail
2017. november 14. kedd, 18:12

 

2017. május 13-án – a Bozsó Gizella tanító néni által megálmodott és készített - gyönyörűen dekorált Művelődési Ház színháztermébe vártuk a község lakóit. A Jótékonysági est slideshow-val indult. A képek az elmúlt évek eseményeit, programjait, változásait mutatták be. A visszatekintés, múltidéző, számunkra azért is volt fontos, mert intézményünk életében a 2016/2017-es tanév Petőfi éve volt. 20 évvel ezelőtt úgy döntöttek pedagógusaink, hogy iskolánk névadója a magyar irodalom egyik legnagyobb költője legyen. A jótékonysági estünk is a programsorozat része volt, ezért gyűjtöttük össze emlékeinket az elmúlt évekről, és osztottuk meg a közönséggel.

 

Bővebben...
 
«ElsőElőző12345678910KövetkezőUtolsó»

8. oldal / 17
Copyright © 2023 Kéki Petőfi Sándor Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola. Minden jog fenntartva.

Névnap

Ma 2023. december 02., szombat, Melinda és Vivien napja van. Holnap Ferenc napja lesz. Sok boldogságot kívánunk!

Iskolánk névadója

Szavazás

Miből szeretnétek többet látni weboldalunkon?
 

RSS link