• JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator

BelépésCímlap
Ballagás 2017 PDF Nyomtatás E-mail
2017. november 14. kedd, 22:37

 

 

Véget ért egy fejezet

 

Június 17-én, a 2016/17-es tanév ballagási ünnepségén 23 8. osztályos tanuló intett búcsút az általános iskolának.

 

A művelődési házban pontban fél 9-kor szólalt meg a csengő, jelezve: nagy esemény veszi kezdetét. A nemzeti lobogónk és a települési zászló törte az utat a ballagóknak, akiket Hegyes Szilvia igazgatónő vezetett fel a színpadra.

 

A 23 végzős diák meghatódva emlékezett vissza a kéki iskolában töltött évekre, a diákcsínyekre, a tanórákra és az életre szóló élményekre, emlékekre.

Kedves versekkel és gyönyörű dalokkal mondtak köszönetet a pedagógusoknak és a szülőknek a fáradozásért, a segítségért, a bíztatásért, az erőfeszítésért és az emberré nevelésért.

Bővebben...
 
Sporteredményeink PDF Nyomtatás E-mail
2017. november 14. kedd, 22:13

 

Öttusa csapat és egyéni verseny Nyírbogdány

 

         Iskolánk hosszú idő után, idén ismét részt vett a nyírbogdányi nagykörzeti öttusa versenyen. A csapatot 6., 7. és 8. osztályos tanulók alkották. Név szerint: Pauliska László, Jámbor Zoltán, Huszár László, Simon Norbert, Beri Gyula, Bilecz Máté. A résztvevők öt versenyszámban, az öttusa versenyszabályainak megfelelően versenyeztek. A versenyszámok 100 m, távolugrás, 800 m, kislabdahajítás és súlylökés voltak. A verseny időtartama alatt a csapatverseny mellett a tanulók egyénileg is versenyeztek. A megmérettetésen hat iskola csapata indult. Iskolánk az előkelő 3. helyet szerezte meg a csapatversenyben. Az egyéni versenyben Pauliska Lászlónak köszönhetően elhoztuk az első helyet. Ő a győzelmével jogot szerzett arra, hogy a megyei döntőn is részt vegyen. Laci a nyíregyházi versenyen sem vallott szégyent, a 4. helyet szerezte meg, csupán egyetlen ponttal maradt le a 3. helyezett mögött.

 

 

 

Atlétika egyéni verseny Nyírbogdány

 

          Mint minden évben, idén is részt vettünk a Nyírbogdányban megrendezett egyéni atlétikai versenyen. Nagy volt az érdeklődés a versenyt megelőzően. Két korcsoportban 16 tanulót neveztünk. Őket, a versenyt megelőzően, egy válogatón választottuk ki. A versenyszámok korcsoportonként eltérőek voltak. A III. korcsoportban 60 m, 600 m, távolugrás, kislabdahajításban, a IV. korcsoportban 80 m, 800 m, távolugrás, kislabdahajítás, súlylökésben álltak rajthoz a gyerekek.

 

Tanulóink közül érmet szereztek:

 1. Pauliska László: 80 m síkfutás I. hely, távolugrás I. hely.
 2. Jámbor Zoltán: 80 m síkfutás III. hely
 3. Rózsa Benjámin: távolugrás II. hely

A verseny idén is rengeteg szép emléket és színvonalas küzdelmeket adott nekünk. Reméljük, a következő tanévben is eredményesen tudunk szerepelni.

Bővebben...
 
Verseny eredményeink! PDF Nyomtatás E-mail
2017. november 14. kedd, 21:59

 

A testvérpár győzelme

 

       16 éve Nyírpazony ad otthont a Rétközi Iskolaszövetség matematikaversenyének. Minden évben részt vesznek diákjaink a megmérettetésen, és mindig szép eredményeket érnek el. Ebben a tanévben 5 tanuló képviselte iskolánkat. A verseny történetében először fordult elő, hogy valaki 100 pontból 100 pontot érjen el. Nagy öröm volt számunkra, hogy a mi tanulónk nyújtotta ezt a nem mindennapi teljesítmény. Balogh Levente 5. osztályos diákunk maximális pontszámmal 1. helyezést ért el. A 7. évfolyamon testvére, Balogh Ferenc sem talált legyőzőre, így megvédve a tavalyi eredményét, szintén első lett. Gratulálunk a gyerekeknek és felkészítő nevelőjüknek, Poór Sándorné tanárnőnek!

 

 

Bővebben...
 
Jótékonysági est 2017 PDF Nyomtatás E-mail
2017. november 14. kedd, 18:12

 

2017. május 13-án – a Bozsó Gizella tanító néni által megálmodott és készített - gyönyörűen dekorált Művelődési Ház színháztermébe vártuk a község lakóit. A Jótékonysági est slideshow-val indult. A képek az elmúlt évek eseményeit, programjait, változásait mutatták be. A visszatekintés, múltidéző, számunkra azért is volt fontos, mert intézményünk életében a 2016/2017-es tanév Petőfi éve volt. 20 évvel ezelőtt úgy döntöttek pedagógusaink, hogy iskolánk névadója a magyar irodalom egyik legnagyobb költője legyen. A jótékonysági estünk is a programsorozat része volt, ezért gyűjtöttük össze emlékeinket az elmúlt évekről, és osztottuk meg a közönséggel.

 

Bővebben...
 
Nyelvi témahét PDF Nyomtatás E-mail
2015. november 15. vasárnap, 09:23

Nyelvi témahét iskolánkban

A Kéki Petőfi Sándor Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskolában 2015. szeptember 21 – 25 között nyelvi témahetet valósítottunk meg. A TÁMOP-3.1.4.C innovatív iskolafejlesztés pályázat tartalmához illeszkedve lehetőség nyílt arra, hogy a tervezett projekt során a tanulók változatos formában, sok oldalról közelítsenek meg egy részben idegen kultúrát.

Bővebben...
 
Szőlő-napok PDF Nyomtatás E-mail
2015. november 15. vasárnap, 09:14

„Szőlőnapok”

 

„Érik a szőlő, hajlik a vessző”… énekelték a kéki alsós gyerekek szeptember utolsó hetének hétfőjén, ezzel vidám alapot adva a rájuk váró egyhetes programsorozatnak, amely a „Szőlőnapok” címet kapta. Mi, alsós nevelők azért éreztük fontosnak, hogy a szőlővel bővebben foglalkozzunk, mert annak ellenére, hogy falun élnek a gyerekek, nem minden portán terem már ez a sokrétűen felhasználható őszi gyümölcs.

Bővebben...
 
Kenyérsütés régen és ma projekt PDF Nyomtatás E-mail
2015. november 15. vasárnap, 09:11

KENYÉRSÜTÉS RÉGEN ÉS MA

PROJEKT

 

MENTOVICS ÉVA: Aranybúza - mezők éke

 

Melengető napfény járta,

szél simított dús hajába,

megcsodálták erdők, rétek,

dísze volt a messzeségnek.

Megőrölve, megszitálva

langyos vízzel teszik tálba,

megkelesztve, megdagasztva

pihen kicsit a damasztba’,

majd kemence szája várja,

hogy pírt süssön orcájára.

Aranybúza - mezők éke -

vártunk már az új kenyérre!

 

Bővebben...
 
Kenyérsütés ma PDF Nyomtatás E-mail
2015. november 15. vasárnap, 09:01

Aratás ma

 

Kenyérsütés régen és ma projektünk egyik állomása volt, hogy megismerkedünk azzal, hogy hogyan aratnak ma.

Bővebben...
 
Kenyérsütés régen PDF Nyomtatás E-mail
2015. november 15. vasárnap, 08:29

Kenyérsütés régen

 

 Miután a demecseri pékségben megismerkedtünk a gyári kenyérsütés lépéseivel, kíváncsiak voltunk arra is, hogy régen hogyan készült a házikenyér. Meglátogattuk a Helytörténeti Múzeumban Bobik Jánosné nyugdíjas tanár nénit, aki mesélt nekünk arról, hogyan sütöttek háznál hetente egyszer kenyeret a kemencében.

Bővebben...
 
Október 23. PDF Nyomtatás E-mail
2015. november 15. vasárnap, 08:11

 

DSCN8244

 

 Az 1956-os forradalom eseményeit a 8. osztályos tanulók elevenítették fel történetekkel, versekkel, képekkel és dokumentumfilmekkel Fohsz Gyöngyvér tanárnő vezetésével.

 
Október 06. PDF Nyomtatás E-mail
2015. november 15. vasárnap, 08:09

Az aradi vértanúk emléknapja, október 06.

 

 

   Az 1848/49-es esztendő mérföldkő a magyar nép történetében. Forrong az egész ország. Kossuth, Petőfi, Vasvári vezetésével igazságos harcot vív a magyar nemzet a szabadságáért, függetlenségéért. Hosszú a harc, a katonák százai esnek el, de a lelkesedés újabb és újabb lendülettel viszi a csatába a magyar honvédeket. Így folytatódott a küzdelem az utolsó vesztes csatáig, ami után Görgey augusztus 13-án Világosnál letette a fegyvert.

Bővebben...
 
«ElsőElőző12345678910KövetkezőUtolsó»

9. oldal / 17
Copyright © 2024 Kéki Petőfi Sándor Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola. Minden jog fenntartva.

Névnap

Ma 2024. június 17., hétfő, Laura, Alida és Alina napja van. Holnap Arnold és Levente napja lesz. Sok boldogságot kívánunk!

Iskolánk névadója

Szavazás

Miből szeretnétek többet látni weboldalunkon?
 

RSS link