• JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator

BelépésCímlap
TÁJÉKOZTATÓ A TANTERMEN KÍVÜLI, DIGITÁLIS MUNKARENDBEN VALÓ RÉSZVÉTEL SORÁN MEGVALÓSULÓ ADATKEZELÉSRŐL PDF Nyomtatás E-mail
2020. április 08. szerda, 11:21

 
Tájékoztatás a 2020/2021. tanítási évre történő általános iskolai beiratkozás folyamatáról PDF Nyomtatás E-mail
2020. április 06. hétfő, 11:19
 
Tájékoztatás a 2020/2021. tanítási évre történő általános iskolai beiratkozás folyamatáról
 
 
 
                                                        -1- 
 
                                                          - 2 -
 
Az intézményre vonatkozó kijelölt felvételi körzet és az Oktatási Hivatal honlapján megtalálható a köznevelési intézmények körzetes keresőlistája, az alábbi linken érhető el: https://kir.hu/KIR2_KORZET_3h/Pub/Index  
 
 
 
Karácsonyi köszöntő PDF Nyomtatás E-mail
2019. december 22. vasárnap, 15:43

 

 

 

 

 
Itt a téli vakáció!!! PDF Nyomtatás E-mail
2019. december 22. vasárnap, 15:37
 
       2019. december 20. az év utolsó tanítási napja. Túl vagyunk 4 fárasztó hónapon, a megmérettetéseken, és elérkezett a megérdemelt pihenés pillanata. Pedagógusként a diákoknak a téli szünetnél szebb, hasznosabb és jobb ajándékot ki sem tudnék találni. A téli vakáció egészen 2020. január 5-ig tart. A 16 napot töltse mindenki pihenéssel, ünnepléssel, játékkal, nevetéssel családja körében.

Az első tanítási nap: 2020. január 6. hétfő („A” hét)
 
Adventi időszak az iskolában PDF Nyomtatás E-mail
2019. december 22. vasárnap, 15:29
 
  A szeretet ünnepének különleges varázsa van. Karácsony… Varázslatos időszak. A keresztények a szó hallatán az örömhírre, a békességre, a szeretetre gondolnak. Sokak számára a legszebb, a legérzelmesebb, legalábbis a gyermeki lelket a legmélyebben megható ünnep.  Ünneplőbe öltözött utcákkal, szépen díszített fával, sok-sok finomsággal, szeretettel, békességgel. Várakozunk, vágyakozunk a karácsonyra, az ünnepre.

  Évek óta mi is ünnepségsorozattal készülünk a karácsonyra. Igyekszünk meghitt, örömteli adventi időszakot teremteni diákjainknak. November végén felállítottuk az aulában a hatalmas fenyőfát. Köszönet érte Tóth Bertalannak és feleségének, valamint az önkormányzat dolgozóinak. Iskolánkban hagyomány, hogy az aulában elhelyezett nagy adventi koszorún az alsó tagozat közösen gyújtja meg a gyertyákat. December 2-án nálunk is meggyulladt az első gyertyaláng. Minden alkalommal a gyerekek verseket mondanak, énekelnek. Így igyekszünk lélekben is feltöltődve várni a szeretet ünnepét. Megjelentek a téli dekorációk a tantermekben, aulában, elkészült az adventi koszorú, kitettük az adventi naptárt, melyben hétről hétre kis apróságokat rejtettünk el a kicsiknek.

  December 6-án hozzánk is megérkezett a fehérszakállú, és nem maradhatott el a jó hangulatú Mikulás buli, melyet a Diákönkormányzat szervezett.

  Advent második vasárnapján a községi gyertyagyújtáson a „Remény” lángját mi lobbantottuk fel az adventi koszorún. A 2. osztályosok szavaltak, énekeltek, néhány 6. osztályos pedig karácsonyi üzeneteket közvetített.

  December 12-én az EFOP 3.1.5. -16-2016-00001 A lemorzsolódással veszélyeztetett intézmények támogatása projekt keretében szervezett családi napot tartottunk. A karácsony a családok ünnepe. A gyerekek 2. otthonának tekinthető az iskola, ezért mi is arra törekedünk, törekedtünk, hogy a szeretet ünnepére közösen készüljünk gyerekeinkkel. Az ünnepi készülődéshez hozzá tartozik a mézeskalács sütése, dekorációk készítése. Hamarosan finom mézeskalács illata lengte be az iskolát, elkészültek a karácsonyi asztalokra a gyertyatartók, a fenyőfákra a díszek. Közben felcsendültek az ismert karácsonyi dallamok, együtt vártuk az ünnepet.

  December 18-án az óvodával, a nyugdíjas egyesülettel, az egyházak képviselőivel közös karácsonyi műsorral zártuk az iskolai készülődést. Projektünk zárásaként karácsonyi színdarabot adott elő az első és a második osztály. Gratulálunk!

Szilágyi Domokos szavaival kívánunk áldott, békés, szeretetteljes karácsonyi ünnepet!:

„Ne a hóban, csillagokban, ne ünnepi foszlós kalácson, ne díszített fákon, hanem a szívekben legyen karácsony!”
 
 
 
Köszönet adó 1% PDF Nyomtatás E-mail
2019. december 22. vasárnap, 15:21
      A Kéki Gyermekekért Alapítvány Kuratóriuma ezúton mond köszönetet mindazoknak, akik a 2019. évben személyi jövedelemadójuk 1%-ának felajánlásával támogatták az Alapítvány működését. Az 1%-os felajánlásokból befolyt összeget (76.771 Ft) az Alapítvány a Kéki Petőfi Sándor Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola támogatására fordítja.
 
Köszönjük!
 
 
 
 
"Egészséges életmód" rajz és plakáttervező pályázat PDF Nyomtatás E-mail
2019. december 22. vasárnap, 15:15
"Egészséges életmód"
rajz és plakáttervező pályázat
 
     Ebben a tanévben is megrendezésre került az egészséggel kapcsolatos rajzpályázat iskolánkban alsó és felső tagozaton, illetve egy plakáttervező verseny, ami a felsős évfolyam osztályainak szólt.
 
A gyerekek az egészséges táplálkozásra, a testmozgás fontosságára próbálják felhívni mindenki figyelmét az elkészített pályamunkák segítségével. A témával kapcsolatban különböző ötletes rajzokat, plakátokat készítettek szabadon választott technikával.
 
A díjak kiosztása az alsó évfolyam által megrendezett egészségnap keretein belül történt meg 2019. október 18-án. Iskolánk tanulóinak csodálatos eredményei a következők:
 
A díjnyertes pályázók munkájuk elismeréseként okleveleket és tárgyjutalmakat vehettek át.

Gratulálunk valamennyi díjazottnak!
 
         Rácz-Papp Marianna
 
Patai Anna PDF Nyomtatás E-mail
2019. december 22. vasárnap, 14:34
Pici lány, hatalmas hanggal
 
 
Szeptember 9-én iskolánkban adott koncertet a Megasztár zenei tehetségkutató műsor által országszerte ismertté vált Patai Anna. A gyönyörű hangú kislány, aki 11 évesen elbűvölte a fél országot, immár felnőtt. A 20 éves énekesnő nálunk is megcsillogtatta énektudását, hamar meghódította a gyerekeket. Közösen énekelték Anna dalait, és hatalmas tapssal fejezték ki tetszésüket. Az előadás interaktív volt, a dalok között a fiatal énekesnő beszélt pályafutásáról, céljairól. Példaértékű a kitartása, szorgalma. Nemcsak hazai sikerekkel büszkélkedhet. Kétszer is részt vett egy Japánban rendezett nemzetközi énekversenyen, ahol 2014-ben 2., majd a következő évben 1. helyezést ért el. A hazai közönség a koncerteken, illetve a színházban találkozhat vele. Kihasználja a kor nyújtotta lehetőségeket is. A youtube közösségi videómegosztó csatornán többezres nézettséget tudhat magáénak. A koncert után a gyerekeknek autogramot osztott, és lehetőség volt közös fotók készítésére is.

A zene hamar utat talált a szívekhez, így az előadás maradandó élményt nyújtott.
 
Hegyes Szílvia
intézményvezető
 
Susán Péter PDF Nyomtatás E-mail
2019. december 22. vasárnap, 14:37

Bűvészshow az iskolában

 

        Susán Péter „Magicman” bűvész több szakmai díjjal, 20 év szakmai és előadóművészeti tapasztalattal több, mint 1000 fellépéssel a háta mögött a céges rendezvények, családi partik, esküvők, lánybúcsúk és legénybúcsúk, zsúrok és óvodák kedvelt bűvésze.

2009 óta dolgozik Magyarország legmeghatározóbb bűvészközpontjában, a Figaro Bűvészboltban, ahol közel 10 éve látja el tanácsokkal a fiatalabb és idősebb bűvész kollégákat. Bűvész iskolát vezet, ahol gyermekeknek oktatja a bűvészetet.

Éveken keresztül a Mosolygó Kórház alapítvány bűvészeként látogatta a kórházakat, hogy mosolyt csaljon a beteg gyermekek arcára. A magyarországi Houdini ház (The House of Houdini) rezidens bűvésze. Műsoraival Brazíliától kezdve az Arab emirátusokon keresztül egészen Távol-Keletig már ámulatba ejtette a közönséget.

Susán Péter 2019. október 1-én intézményünkbe látogatott az „EFOP-3.1.8.-17-2017-00033 – Együtt testvérként a kéki iskolával – iskolaközi szemléletformáló programok megvalósítása” című pályázat jóvoltából. Bűvészmutatványaival elkápráztatta a pályázatban részt vevő felsős tanulóinkat. Gyerekeink egyik ámulatból a másikba estek, mindeközben az állukat keresgették a tornatermünk padlóján. Susán Péter több fajta trükkel készült a számukra, de arra vigyázott, hogy a gyerekeket ne szakítsa ki a csoda világából.

Mindent összevetve egy bámulatos órát töltött intézményünkben, melyet diákjaink nagyon élveztek.

Sebestyén Attila

intézményvezető-helyettes

                                                                                                                   

 
Arad gyertyái napjainkig világítanak PDF Nyomtatás E-mail
2019. október 20. vasárnap, 09:26

 

   Az aradi vértanúk mártírhalálának 170. évfordulója alkalmából 2019. október 7-én reggel ünnepi megemlékezést tartottunk. Iskolánk 7. osztályos diákjai ünnepi műsorukkal méltóképpen emlékeztek azokra a hősökre, akik végigharcolták az 1848-49-es dicső, katonai értelemben mégis vesztes forradalom és szabadságharc csatáit és babérkoszorú helyett bitófa, vagy enyhébb büntetésként golyó általi halál jutott nekik osztályrészül.

A magyar történelem gyásznapján szomorú szívvel hajtottunk fejet azok előtt a mártírok előtt, akik életüket, fiatalságukat és jövőjüket adták a szabadságért.

Arad gyertyái napjainkig világítanak, a hősök élete és halála ma is példaértékű mindannyiunk számára.

Pelsőczi Zsoltné

 
Papírgyűjtés PDF Nyomtatás E-mail
2019. október 05. szombat, 17:19

 

Az idei tanév elején is megszervezte a DÖK a papírgyűjtést.

     A kihirdetés után a diákok, a szülők és nagyszülők összefogva kezdték meg a gyűjtést. Jártak a faluban, hoztak papírt a közeli ismerősöktől más településekről is. Szeptember 13-án délután a mérést az iskola udvarán végeztük és lelkes gyerekek segítettek a munkában. 16-án reggel megérkezett az autó, felpakoltuk az összegyűjtött papírt. 20-án pénteken került sor az eredmény hirdetésre. A tortát a győztes osztályoknak Barati Máté (7.o.) és Márkus László (1.o.) tanulók anyukái sütötték. Ezúton is szeretnénk nekik is megköszönni a felajánlást.   <--Képek-->

Eredmények:        

 
«ElsőElőző12345678910KövetkezőUtolsó»

3. oldal / 17
Copyright © 2024 Kéki Petőfi Sándor Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola. Minden jog fenntartva.

Névnap

Ma 2024. június 17., hétfő, Laura, Alida és Alina napja van. Holnap Arnold és Levente napja lesz. Sok boldogságot kívánunk!

Iskolánk névadója

Szavazás

Miből szeretnétek többet látni weboldalunkon?
 

RSS link