• JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator

BelépésCímlap
Adventi időszak az iskolában PDF Nyomtatás E-mail
2019. december 22. vasárnap, 15:29
 
  A szeretet ünnepének különleges varázsa van. Karácsony… Varázslatos időszak. A keresztények a szó hallatán az örömhírre, a békességre, a szeretetre gondolnak. Sokak számára a legszebb, a legérzelmesebb, legalábbis a gyermeki lelket a legmélyebben megható ünnep.  Ünneplőbe öltözött utcákkal, szépen díszített fával, sok-sok finomsággal, szeretettel, békességgel. Várakozunk, vágyakozunk a karácsonyra, az ünnepre.

  Évek óta mi is ünnepségsorozattal készülünk a karácsonyra. Igyekszünk meghitt, örömteli adventi időszakot teremteni diákjainknak. November végén felállítottuk az aulában a hatalmas fenyőfát. Köszönet érte Tóth Bertalannak és feleségének, valamint az önkormányzat dolgozóinak. Iskolánkban hagyomány, hogy az aulában elhelyezett nagy adventi koszorún az alsó tagozat közösen gyújtja meg a gyertyákat. December 2-án nálunk is meggyulladt az első gyertyaláng. Minden alkalommal a gyerekek verseket mondanak, énekelnek. Így igyekszünk lélekben is feltöltődve várni a szeretet ünnepét. Megjelentek a téli dekorációk a tantermekben, aulában, elkészült az adventi koszorú, kitettük az adventi naptárt, melyben hétről hétre kis apróságokat rejtettünk el a kicsiknek.

  December 6-án hozzánk is megérkezett a fehérszakállú, és nem maradhatott el a jó hangulatú Mikulás buli, melyet a Diákönkormányzat szervezett.

  Advent második vasárnapján a községi gyertyagyújtáson a „Remény” lángját mi lobbantottuk fel az adventi koszorún. A 2. osztályosok szavaltak, énekeltek, néhány 6. osztályos pedig karácsonyi üzeneteket közvetített.

  December 12-én az EFOP 3.1.5. -16-2016-00001 A lemorzsolódással veszélyeztetett intézmények támogatása projekt keretében szervezett családi napot tartottunk. A karácsony a családok ünnepe. A gyerekek 2. otthonának tekinthető az iskola, ezért mi is arra törekedünk, törekedtünk, hogy a szeretet ünnepére közösen készüljünk gyerekeinkkel. Az ünnepi készülődéshez hozzá tartozik a mézeskalács sütése, dekorációk készítése. Hamarosan finom mézeskalács illata lengte be az iskolát, elkészültek a karácsonyi asztalokra a gyertyatartók, a fenyőfákra a díszek. Közben felcsendültek az ismert karácsonyi dallamok, együtt vártuk az ünnepet.

  December 18-án az óvodával, a nyugdíjas egyesülettel, az egyházak képviselőivel közös karácsonyi műsorral zártuk az iskolai készülődést. Projektünk zárásaként karácsonyi színdarabot adott elő az első és a második osztály. Gratulálunk!

Szilágyi Domokos szavaival kívánunk áldott, békés, szeretetteljes karácsonyi ünnepet!:

„Ne a hóban, csillagokban, ne ünnepi foszlós kalácson, ne díszített fákon, hanem a szívekben legyen karácsony!”
 
 
 
Köszönet adó 1% PDF Nyomtatás E-mail
2019. december 22. vasárnap, 15:21
      A Kéki Gyermekekért Alapítvány Kuratóriuma ezúton mond köszönetet mindazoknak, akik a 2019. évben személyi jövedelemadójuk 1%-ának felajánlásával támogatták az Alapítvány működését. Az 1%-os felajánlásokból befolyt összeget (76.771 Ft) az Alapítvány a Kéki Petőfi Sándor Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola támogatására fordítja.
 
Köszönjük!
 
 
 
 
"Egészséges életmód" rajz és plakáttervező pályázat PDF Nyomtatás E-mail
2019. december 22. vasárnap, 15:15
"Egészséges életmód"
rajz és plakáttervező pályázat
 
     Ebben a tanévben is megrendezésre került az egészséggel kapcsolatos rajzpályázat iskolánkban alsó és felső tagozaton, illetve egy plakáttervező verseny, ami a felsős évfolyam osztályainak szólt.
 
A gyerekek az egészséges táplálkozásra, a testmozgás fontosságára próbálják felhívni mindenki figyelmét az elkészített pályamunkák segítségével. A témával kapcsolatban különböző ötletes rajzokat, plakátokat készítettek szabadon választott technikával.
 
A díjak kiosztása az alsó évfolyam által megrendezett egészségnap keretein belül történt meg 2019. október 18-án. Iskolánk tanulóinak csodálatos eredményei a következők:
 
A díjnyertes pályázók munkájuk elismeréseként okleveleket és tárgyjutalmakat vehettek át.

Gratulálunk valamennyi díjazottnak!
 
         Rácz-Papp Marianna
 
Patai Anna PDF Nyomtatás E-mail
2019. december 22. vasárnap, 14:34
Pici lány, hatalmas hanggal
 
 
Szeptember 9-én iskolánkban adott koncertet a Megasztár zenei tehetségkutató műsor által országszerte ismertté vált Patai Anna. A gyönyörű hangú kislány, aki 11 évesen elbűvölte a fél országot, immár felnőtt. A 20 éves énekesnő nálunk is megcsillogtatta énektudását, hamar meghódította a gyerekeket. Közösen énekelték Anna dalait, és hatalmas tapssal fejezték ki tetszésüket. Az előadás interaktív volt, a dalok között a fiatal énekesnő beszélt pályafutásáról, céljairól. Példaértékű a kitartása, szorgalma. Nemcsak hazai sikerekkel büszkélkedhet. Kétszer is részt vett egy Japánban rendezett nemzetközi énekversenyen, ahol 2014-ben 2., majd a következő évben 1. helyezést ért el. A hazai közönség a koncerteken, illetve a színházban találkozhat vele. Kihasználja a kor nyújtotta lehetőségeket is. A youtube közösségi videómegosztó csatornán többezres nézettséget tudhat magáénak. A koncert után a gyerekeknek autogramot osztott, és lehetőség volt közös fotók készítésére is.

A zene hamar utat talált a szívekhez, így az előadás maradandó élményt nyújtott.
 
Hegyes Szílvia
intézményvezető
 
Susán Péter PDF Nyomtatás E-mail
2019. december 22. vasárnap, 14:37

Bűvészshow az iskolában

 

        Susán Péter „Magicman” bűvész több szakmai díjjal, 20 év szakmai és előadóművészeti tapasztalattal több, mint 1000 fellépéssel a háta mögött a céges rendezvények, családi partik, esküvők, lánybúcsúk és legénybúcsúk, zsúrok és óvodák kedvelt bűvésze.

2009 óta dolgozik Magyarország legmeghatározóbb bűvészközpontjában, a Figaro Bűvészboltban, ahol közel 10 éve látja el tanácsokkal a fiatalabb és idősebb bűvész kollégákat. Bűvész iskolát vezet, ahol gyermekeknek oktatja a bűvészetet.

Éveken keresztül a Mosolygó Kórház alapítvány bűvészeként látogatta a kórházakat, hogy mosolyt csaljon a beteg gyermekek arcára. A magyarországi Houdini ház (The House of Houdini) rezidens bűvésze. Műsoraival Brazíliától kezdve az Arab emirátusokon keresztül egészen Távol-Keletig már ámulatba ejtette a közönséget.

Susán Péter 2019. október 1-én intézményünkbe látogatott az „EFOP-3.1.8.-17-2017-00033 – Együtt testvérként a kéki iskolával – iskolaközi szemléletformáló programok megvalósítása” című pályázat jóvoltából. Bűvészmutatványaival elkápráztatta a pályázatban részt vevő felsős tanulóinkat. Gyerekeink egyik ámulatból a másikba estek, mindeközben az állukat keresgették a tornatermünk padlóján. Susán Péter több fajta trükkel készült a számukra, de arra vigyázott, hogy a gyerekeket ne szakítsa ki a csoda világából.

Mindent összevetve egy bámulatos órát töltött intézményünkben, melyet diákjaink nagyon élveztek.

Sebestyén Attila

intézményvezető-helyettes

                                                                                                                   

 
Arad gyertyái napjainkig világítanak PDF Nyomtatás E-mail
2019. október 20. vasárnap, 09:26

 

   Az aradi vértanúk mártírhalálának 170. évfordulója alkalmából 2019. október 7-én reggel ünnepi megemlékezést tartottunk. Iskolánk 7. osztályos diákjai ünnepi műsorukkal méltóképpen emlékeztek azokra a hősökre, akik végigharcolták az 1848-49-es dicső, katonai értelemben mégis vesztes forradalom és szabadságharc csatáit és babérkoszorú helyett bitófa, vagy enyhébb büntetésként golyó általi halál jutott nekik osztályrészül.

A magyar történelem gyásznapján szomorú szívvel hajtottunk fejet azok előtt a mártírok előtt, akik életüket, fiatalságukat és jövőjüket adták a szabadságért.

Arad gyertyái napjainkig világítanak, a hősök élete és halála ma is példaértékű mindannyiunk számára.

Pelsőczi Zsoltné

 
Papírgyűjtés PDF Nyomtatás E-mail
2019. október 05. szombat, 17:19

 

Az idei tanév elején is megszervezte a DÖK a papírgyűjtést.

     A kihirdetés után a diákok, a szülők és nagyszülők összefogva kezdték meg a gyűjtést. Jártak a faluban, hoztak papírt a közeli ismerősöktől más településekről is. Szeptember 13-án délután a mérést az iskola udvarán végeztük és lelkes gyerekek segítettek a munkában. 16-án reggel megérkezett az autó, felpakoltuk az összegyűjtött papírt. 20-án pénteken került sor az eredmény hirdetésre. A tortát a győztes osztályoknak Barati Máté (7.o.) és Márkus László (1.o.) tanulók anyukái sütötték. Ezúton is szeretnénk nekik is megköszönni a felajánlást.   <--Képek-->

Eredmények:        

 
TANÉVNYITÓ 2019/2020 tanév PDF Nyomtatás E-mail
2019. október 05. szombat, 17:10

 

 

  „Itt van az ősz, itt van újra…”

 

           Iskolánkban már több éves hagyománya van annak, hogy a tanévet a 2. osztály nyitja műsorával. Így történt ez az idén is, szeptember 2-án. 7 szavalni szerető másodikos kisdiák megkapta a tanévnyitó ünnepségre szóló versét még a nyári szünet alatt. Augusztus utolsó hetében pár alkalommal ők már „iskolába jártak”. Csiszolgattuk, próbáltuk a kis műsorunkat a nagy napra. A tanulók derekasan helyt álltak, amiért osztályfőnökként nagyon büszke voltam rájuk. Természetesen a jól végzett munkáért „fizetség” is járt. Minden szereplő gyereket (Benczi Nikolasz, Mondom Emma, Nagy Zsófia, Pap Vivien Jázmin, Spitzmüller Szimonetta, Szűcs Bianka, Torma Bálint) osztályfőnöki dicsérettel jutalmaztam.

     Ezúton is megköszönöm a szülők közreműködését, valamint iskolánk minden tanulójának és pedagógusának sikerekben, örömteli pillanatokban gazdag boldog új tanévet kívánok! :)

                                                                                                  Szőllősi Valéria

                                                                                                    osztályfőnök

<-- Képek -->

 

 
Digitális témahét 5.nap PDF Nyomtatás E-mail
2019. április 11. csütörtök, 19:43

Digitális témahét 5.nap

 

A témahét utolsó foglalkozásán a robotoké volt a főszerep. Iskolánkban szakkör formájában több tanuló is belekostolhatott a robot programoz világába. A projekt tervezésénél fontos szempont volt hogy még többen ismerkedjenek meg a programozás alapjaival. A foglalkozáson a diákok megismerték a robot részeit és a mozgatásukhoz szükséges motorvezérléseket. Az egyszerű példáktól haladtunk a nehezebb feladatok felé. Az óra célkitűzése  matematikai feladatok megoldása a robotok segítségével. Egy bizonyos alakzat körbejárása különböző motorvezérlési beállításokkal. pl.:

 

 

A tanulók élvezték az újfajta  feladatmegoldásokat. Sikerélményekkel új ismeretekkel gazdagodva fejlesztették digitális kompetenciájukat, problémamegoldó képességüket, logikus -algoritmikus gondolkodásukat, kreativitásukat, együttműködésüket, magasabb rendű gondolkodási készségüket.

 

 
Digitális témahét 4.nap PDF Nyomtatás E-mail
2019. április 11. csütörtök, 19:04

Digitális témahét 4.nap

 

A projekt 4.napján az ovisok látogattak el hozzánk. A digitális témahét tematikájába illeszkedően a gyerekek megismerkedtek az interaktív tábla alap funkcióival, tablet használatával és a lego új felhasználási területeivel. A gyerekek három csoportban oldottak meg feladatokat. A feladattípusok a csoportokban azonosak voltak. A megoldásukhoz más-más eszköz állt a rendelkezésükre. pl.:

Smart tábla - mértani testek körülöttünk csoportosítás

 

 

Lego asztal - lego alkatrészek felismerése csoportosítása

 

Tablet - Ovis oktató applikáció - alakzatok felismerése és rendszerezése

 

Összesen 11 feladatot oldottak meg körforgás szerűen. Különböző képességek fejlesztése valósult meg a foglalkozáson: színismeret, formaállandóság, téri tájékozódás, matematikai és logikai gondolkodás fejlesztése és ami a legjobban elnyerte tetszésüket az a digitális eszközök világa. 

 

 
Digitális témahét 3.nap PDF Nyomtatás E-mail
2019. április 10. szerda, 20:29

 

 

 

3. nap

A Digitális Témahét 3.napján az iskolánkban működő Sulixerver szolgáltatásait kihasználva egy rendhagyó angol órán vehettek részt tanulóink.

A Sulixerver felhasználási lehetőségei közül a feladatok kiosztása és összeszedése a hálózaton keresztül biztosította az óra végi ellenőrzést, visszajelzést.

A működési elve a következő:

1. Tanárként bejelentkezni a Sulixerver webes felületére -> a Feladatok ikonra kattintva majd a Fájl szétküldése fülre

2. Kiválasztjuk a termet és az osztályt, akinek ki kívánjuk osztani a dokumentumot

3. Létrehozunk egy Import alatti almappát

4. kiválasztjuk a megosztani kívánt forrásszöveget

5. kattintás a Fájl szétküldése gombra

A diákok megnyitják az Import mappában létrehozott almappát, amiben a megoldandó feladatot találják. A kész feladatot a Mappáim a Sulixerveren Export almappájában található feladatnak megfelelő almappába mentik.

A feladatok beszedése: Feladatok-> Fájlok összegyűjtése fülre.

A diákokat rendkívül motiválta ez a tanulási forma, melyben a feladatokat a Sulixerveren keresztül kapták meg.

Az órán alkalmazott informatikai eszközök és a hozzájuk kapcsolódó szerverkörnyezet nemcsak a tanulóinkra, de az angol órát tartó pedagógusra is pozitív hatással volt.

 

 
«ElsőElőző12345678910KövetkezőUtolsó»

3. oldal / 17
Copyright © 2023 Kéki Petőfi Sándor Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola. Minden jog fenntartva.

Névnap

Ma 2023. december 02., szombat, Melinda és Vivien napja van. Holnap Ferenc napja lesz. Sok boldogságot kívánunk!

Iskolánk névadója

Szavazás

Miből szeretnétek többet látni weboldalunkon?
 

RSS link