• JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator

BelépésCímlap
#sulim PDF Nyomtatás E-mail
2018. december 23. vasárnap, 17:24

 

Szeptemberben az Oktatási Hivatal EFOP-3.1.5-16 „A tanulói lemorzsolódással veszélyeztetett intézmények támogatása” elnevezésű kiemelt projektje alkotói pályázatot hirdetett. Az alkotópályázat témája: A tanulók a művészet eszközeivel megmutathatják, hogy milyen az inkluzív, befogadó iskola.

A projekt először nehezen indult. A mindennapi feladataink mellett kevésnek tűnt az idő. Sok gyereket meg kellett mozgatni, összehangolni a feladatokat. A projekt szellemiségét megértettük, de tartottunk tőle, hogy idő hiányában nem úgy sikerül megoldanunk, ahogy szeretnénk. Mezőné Maklári Erika és Soós Lászlóné tanító nénik vették kezükbe az irányítást, s kezdtek el dolgozni a 4. osztályos gyerekekkel. Beszélgettek a pályázatról, elkezdtek a nebulókkal ötletelgetni, hiszen a gyermeki fantázia határtalan. A pályázat egyik célkitűzése is az volt, hogy a projektbe bevont pedagógusok tanulóikkal közösen végezzenek kreatív alkotótevékenységet. Ez tökéletesen megvalósult. Makettet készítettek a diákok. A lányok szeretik a muffint, ezért ők ilyen iskolát képzeltek el. A fiúk közül sokan horgásznak, nekik egy halacska formájú uszoda jutott az eszükbe. Nálunk nagyon szeretnek focizni a gyerekek, így nem volt kérdés, hogy futballpályára is szükség van. Így kész iskolakomplexum készült el, az ő elképzelésük alapján. A muffin iskolában tanulhatnak, sportcsarnok van, focipálya, játszótér. Az utolsó pillanatig élvezték a közös munkát. Ki ebben, ki abban volt jó. Valaki ötleteket adott, valaki festett, a másik gyurmából emberkét készített. A feladatokat megosztották. Délutánonként, rajzórákon sokat dolgoztak a tanító nénikkel, így határidőre el is készültek.

A beérkezett alkotásokat szakértői zsűri bírálta el, s döntött a díjak és az elismerések odaítéléséről. A pályázat elbírálásakor a fő szempont a kreativitás, az ötletesség, a téma minél eredetibb megragadása volt. Az alkotópályázat minősítő jellegű értékelést alkalmazott, amelynek keretében kategóriánként arany, ezüst és bronz minősítést kaptak az alkotópályázatra benyújtott alkotások. A résztvevő csoportok feladatellátási helyei minősítő oklevelet és értékes díjakat kaptak.

2018. november 26-án ünnepélyes keretek között vettem át Nyíregyházán az oklevelet. Nagyon büszke voltam a gyerekeinkre és a tanító nénikre. Iskolánk arany minősítést kapott a zsűritől, és jutalomként sporteszközöket fog kapni az iskola a következő hetekben. Gratulálok!

Hegyes Szilvia intézményvezető

 
Pályaorientációs nap 2018 PDF Nyomtatás E-mail
2018. december 23. vasárnap, 17:17

2018. október 13-án délelőtt kissé szokatlan módon csendült fel a házasságkötő teremben a Nászinduló. Az anyakönyvvezető is a szokásostól izgatottabb volt, az apró násznép megilletődötten toporgott az ajtóban. Bár hihetetlen, de nem egy filmforgatáson jártunk! Nagy Ágnes anyakönyvvezető, mint szülő hívta meg a 3. osztályt a pályaorientációs nap keretein belül a rendhagyó esküvőre. A szertartás az előírt forgatókönyv szerint zajlott, tanító nénik könnyekig hatódtak, a gyerekek minden pillanatát élvezték. A pezsgőzés sem maradt el, természetesen kölyök pezsgővel koccintottunk a nagy nap örömére. Köszönjük Nagy Ágnesnek, hogy ilyen alternatív módon engedett bepillantást a nem hétköznapi munkájába! 

 

                              Vastagné Bacskai Anita tanító néni

 
Egy pesti srác története PDF Nyomtatás E-mail
2018. december 23. vasárnap, 17:11

    1956. október 23.  A forradalom és szabadságharc történéseit igazán még nem értik tanulóink. Az EFOP-3.1.8-17-2017-00033 „Együtt, testvérként a Kéki Iskolával” elnevezésű projekt kiváló lehetőséget nyújtott, hogy a gyerekek megismerjék nemzeti ünnepünk eseményeit. 2018. október 8-án fantasztikus élményben volt része tanulóinknak. Spanicsek Valentina és Komlóczi Zoltán színművész-drámapedagógus naplószerű visszaemlékezéssel adta elő 1956 eseményeit. Pillanatképek elevenedtek meg táncban, zenében és énekben. Szokatlan volt az előadásmód is. A két drámapedagógus bevonta a gyerekeket az előadásba. Filmbeli hősökről, (Batman, Superman, Pókember) majd mindennapi hősökről esett szó. Ide-oda mozgatták a diákokat, közösen keresték a választ arra, hogy ki a hős.  Férfi vagy nő? Fiatal vagy öreg? Alacsony vagy magas? Megbeszélték, hogy milyen jellemvonásai vannak egy hősnek. Így tudatosították, hogy a mindennapi életben is sok hős bújik meg köztünk. Majd áttértek az 1956-os hősökre. A jeleneteket egy fiatal egyetemista szemszögéből élhettük meg, aki akaratlanul sodródott bele az eseményekbe és hősi halált halt. A darab készítői fontosnak érezték a nép és az egyén szemszögéből megmutatni, milyen eszmeiséget hagyott ránk néhány fiatal. Úgy gondolom, az előadás minden gyermeket megérintett. A műsort feszült figyelemmel kísérték végig.

Az utolsó percekben mély csönd volt a tornateremben, majd a diákok hatalmas tapssal jutalmazták a színészek játékát.

 

                                                                                       Hegyes Szilvia intézményvezető

 
Kiss Kata és bandája PDF Nyomtatás E-mail
2018. december 23. vasárnap, 17:05

Magyarból jeles 


     Néhány hónappal ezelőtt valamennyi oktatási intézmény kapott egy CD-t, melyet segédanyagként használhatunk az énekórákon. Kiss Kata és bandája Magyarból jeles c. kiadványa hatalmas siker lett. Munkájuk elismeréseként 2013-ban az Emberi Erőforrások Minisztériumának kitűntetését vehették át. A zenekar dalaiban a magyar népzenei elemek fonódnak össze a rockkal, a poppal és a dzsesszel. 

Akkor még nem gondoltuk, hogy hamarosan iskolánkban is koncertezni fognak, személyesen is találkozhatunk velük. A testvériskolai pályázatunknak köszönhetően október 3-án Kiss Kata és bandája énekeltette meg tanulóinkat. Közvetlenségükkel hamar meghódították a diákokat. A gyerekek interaktívan is részt vettek a műsorban. Beszélgettek a népzenéről, együtt énekelték Kiss Katával a Tavaszi szél vizet áraszt c. gyönyörű népdalt. Mini táncházat hozott létre, egy-egy népdalra más-más évfolyam tanulóit táncoltatta meg. A legnagyobb tetszést az váltotta ki, amikor a pedagógusokat is „táncba” hívta, ők pedig elfogadták a felkérést. Kitűnő hangulatot teremtettek, dalaikkal magukkal ragadták a közönséget. A zenekar valódi értéket közvetített, a hagyományos magyar dallamvilágot és a nemzeti folklórt követve a tradíciók mélyére nyúlt. Utolsó számukkal mély nyomokat hagytak hallgatóikban.  A gyerekek néma csendben hallgatták végig a Magyar vagyok c. dalt, meghatódtak a szülőföldről, a magyarságról szóló énektől. Műsoruk végén CD-vel ajándékozták meg iskolánkat. A műsor és a CD hozzájárul tanulóink nemzettudatának alakításához, a szülőföld értékeinek megbecsüléséhez.

                                                            Hegyes Szilvia intézményvezető

 
ROBOTIKA PDF Nyomtatás E-mail
2018. december 22. szombat, 22:23


      A 2018/19 –es tanévben, NI Mentor Program keretén belül lehetőség nyílt a Kéki Petőfi Sándor Általános Iskola, AMI tanulói számára a Lego Mindstroms EV3 Robot programozás megismerésére és alkalmazására. A meghirdetett pályázatra 8 tanuló jelentkezett. A foglalkozásokon elsajátítottuk a robot összeszerelését, a programozáshoz szükséges Lego MIndstorms fejlesztő környezet alapfunkcióit. A pályázatban résztvevő diákok digitális kompetenciája, logikus gondolkodása, algoritmusokban való gondolkodása játékos formában fejleszthető és megalapozható. 

 Mizsák Csaba pedagógus

 
FUTUROBI PDF Nyomtatás E-mail
2018. december 22. szombat, 22:09

    Az Iskolába csalogató programunk utolsó foglalkozására 2018. 09. 27-én került sor. Ebből az alkalomból a gyerekeket a Sóstón található Futurobi játszóházba vittük el. Itt a tanulók kitombolhatták magukat a különböző ügyességfejlesztő játékokon. Trambulinozhattak, hatalmas fém kígyóban csúszhattak le, labdatengerben ugrálhattak, kötélhálón mászhattak, labirintusban bujkálhattak. Ezek a mozgást fejlesztő játékok nagyban hozzájárulnak a tanulási képességek fejlődéséhez. A lányok (fiúk) kipróbálhatták a babakonyhát. Mindenki megtalálta a neki legjobban tetszőt! Két óra elteltével alig tudtuk összeszedni őket! Elfáradva ültek fel a buszra, és hazafelé az úton volt, aki el is aludt. Másnap az élményeiket nem győzték sorolni.

Az elsős tanító nénik

 
Egészséghét 2018 PDF Nyomtatás E-mail
2018. december 22. szombat, 21:55

Legnagyobb kincsünk az egészség, ezért óvjuk meg és védjük! 

 

    Iskolánk eddig is nagy hangsúlyt fektetett az egészséges életmód, a tiszta környezet, a környezetvédelem kérdéseire. Ezt a folyamatot tettük teljesebbé az idén 2018. szeptember 24-28. között megrendezett Egészséghét projekttel.

     Az egészséges életmód napjaink felgyorsult világában egyre inkább égető kérdéssé vált. A helytelen táplálkozás és mozgásszegény életmód a médiában is számtalanszor hangoztatott probléma, amivel kell, hogy foglalkozzunk, nem hunyhatunk szemet fölötte. Ez a gyerekekre jelent egyre nagyobb veszélyt, hisz az ilyen életvitel később nagyon sok egészségügyi gondhoz, társadalmi, illetve szociális problémához, vagy legrosszabb esetben tragédiához vezethet.  Mindezen okok miatt fontos célkitűzésünknek tartjuk, hogy a jövő nemzedékét megismertessük az egészséges életmód néhány alapelvével, amely mindenki által gyakorolható és könnyen megvalósítható a családban.

Bővebben...
 
„Aktívan a nyárban” PDF Nyomtatás E-mail
2018. december 22. szombat, 21:49

 

Tuza Dalma 4. osztályos tanulónk a VOKE Vasutas Művelődési Ház és Könyvtár által hirdetett „aktívan a nyárban” témájú rajzpályázaton, a 7-10 évesek kategóriájában III. helyezést ért el.

Gratulálunk!

 
Túrázások PDF Nyomtatás E-mail
2018. december 22. szombat, 21:35

Kirándulás a természetben

  Szeptember közepén a természetjáró szakkör tagjai éjszakai túrán vettek részt. Fél nyolckor gyülekeztünk az iskola előtt, majd busszal indultunk Demecserbe. Az időjárás kedvező volt, a gyerekek lelkesen teljesítették a távot. Kezdetben a vasúti sínek mellett haladtunk, és a Demecseri Káposztás Napok vidám hangulata kísérte utunkat. A város fényeit elhagyva, az erdőben már teljes sötétség várt ránk. Csak az elemlámpák fényei mutatták, hogy hányan vagyunk, és ki hol jár. A sötétség ellenére is találkoztunk állatokkal, megmutatta magát az őz, az erdei fülesbagoly és a koronás keresztespók. A táv felénél megéheztek a túrázók, így rövid pihenőt tartva elfogyasztottuk a magunkkal hozott szendvicseket. Sötétben nehéz a tájékozódás, mi sem találtuk meg elsőre azt az utat, amelyik kivezet az erdőből. Ettől még izgalmasabb lett a kirándulás. Vidáman, kellemesen elfáradva és sok élménnyel gazdagodva értünk haza.

Bővebben...
 
Papírgyűjtés az iskolában PDF Nyomtatás E-mail
2018. december 22. szombat, 20:01

2018. szeptember 5-én meghirdetésre került iskolánkban a papírgyűjtés.

    A hulladékgyűjtés világnapja alkalmából ezt az eseményt idén színes programokkal gazdagítottuk. A tanulók plakátot készítettek, mellyel felhívták a figyelmet a rendezvény fontosságára. Ezt követően a papír újrahasznosításának folyamatát követték nyomon, majd a környezetre gyakorolt pozitív hatását vizsgálták. Az összegyűjtött információkból figyelemfelkeltő plakátokat készítettek, melyet az iskola aulájában bárki megtekinthet. Ez idő alatt a diákok napokig járták a falut és összegyűjtötték azokat a papírokat, melyek egy-egy háznál feleslegessé váltak. A papírgyűjtés eseménye szeptember 14-én valósult meg. Összesen 4100 kg hulladék gyűlt össze. A legtöbb papírt a felső tagozaton az 5. osztály gyűjtötte, melynek súlya 684 kg, míg az alsó tagozaton a 3. osztály aratott győzelmet 1102 kg-mal. A gyerekek szorgalmát a diákönkormányzat tortával jutalmazta.

     Idén több gyerek vett részt a mozgalomban, mint tavaly, így több diákot tudtunk megjutalmazni. A tortákat ezúton is köszönjük szépen Kovács Istvánné Nyíri Máriának. Reméljük, hogy jövőre még többen csatlakoznak hozzánk, hogy hozzájárulhassunk bolygónk megmentéséhez.

Benkő Anett

 
A CSET zenekar iskolánkban PDF Nyomtatás E-mail
2018. december 22. szombat, 19:47

Oscar-díjas filmünkben, a Saul fiában is játszó Csépai Eszter színésznő és a kortárs magyar költőkkel együtt dolgozó Molnár György tartott koncertet iskolánkban. A CSET zenekar megzenésített versekkel ébresztette fel a diákokat szeptember 10-én hétfő reggel. A zenekar elsősorban kortárs költők verseire ír zenét. Koncertjeiket a vidámság, interaktivitás, közös éneklés és mozgás jellemzi. A Ceruzarajz című műsoruk Lackfi János írta átvezető meséjével kortárs magyar költők verseit és francia gyerekverseket rajzol elénk, egy diák fantáziájára. A gyerekek élvezettel hallgatták a dalokat, a kisebbek szívesen vették, ha aktív részt vevői is lehetettek az előadásnak. A játékosság, a humor, a vidámság, a felhőtlen szórakozás jellemezte a koncertet. Költészet, zene, klasszikus és modern, művészet és hétköznapi élet kavalkádját élhettük át egy röpke órában.

Hegyes Szilvia intézményvezető

 
«ElsőElőző12345678910KövetkezőUtolsó»

2. oldal / 14
Copyright © 2019 Kéki Petőfi Sándor Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola. Minden jog fenntartva.

Névnap

Ma 2019. március 25., hétfő, Irén és Írisz napja van. Holnap Emánuel napja lesz. Sok boldogságot kívánunk!

Iskolánk névadója

Szavazás

Miből szeretnétek többet látni weboldalunkon?
 

RSS link