• JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator

BelépésCímlap
FUTUROBI PDF Nyomtatás E-mail
2018. december 22. szombat, 22:09

    Az Iskolába csalogató programunk utolsó foglalkozására 2018. 09. 27-én került sor. Ebből az alkalomból a gyerekeket a Sóstón található Futurobi játszóházba vittük el. Itt a tanulók kitombolhatták magukat a különböző ügyességfejlesztő játékokon. Trambulinozhattak, hatalmas fém kígyóban csúszhattak le, labdatengerben ugrálhattak, kötélhálón mászhattak, labirintusban bujkálhattak. Ezek a mozgást fejlesztő játékok nagyban hozzájárulnak a tanulási képességek fejlődéséhez. A lányok (fiúk) kipróbálhatták a babakonyhát. Mindenki megtalálta a neki legjobban tetszőt! Két óra elteltével alig tudtuk összeszedni őket! Elfáradva ültek fel a buszra, és hazafelé az úton volt, aki el is aludt. Másnap az élményeiket nem győzték sorolni.

Az elsős tanító nénik

 
Egészséghét 2018 PDF Nyomtatás E-mail
2018. december 22. szombat, 21:55

Legnagyobb kincsünk az egészség, ezért óvjuk meg és védjük! 

 

    Iskolánk eddig is nagy hangsúlyt fektetett az egészséges életmód, a tiszta környezet, a környezetvédelem kérdéseire. Ezt a folyamatot tettük teljesebbé az idén 2018. szeptember 24-28. között megrendezett Egészséghét projekttel.

     Az egészséges életmód napjaink felgyorsult világában egyre inkább égető kérdéssé vált. A helytelen táplálkozás és mozgásszegény életmód a médiában is számtalanszor hangoztatott probléma, amivel kell, hogy foglalkozzunk, nem hunyhatunk szemet fölötte. Ez a gyerekekre jelent egyre nagyobb veszélyt, hisz az ilyen életvitel később nagyon sok egészségügyi gondhoz, társadalmi, illetve szociális problémához, vagy legrosszabb esetben tragédiához vezethet.  Mindezen okok miatt fontos célkitűzésünknek tartjuk, hogy a jövő nemzedékét megismertessük az egészséges életmód néhány alapelvével, amely mindenki által gyakorolható és könnyen megvalósítható a családban.

Bővebben...
 
„Aktívan a nyárban” PDF Nyomtatás E-mail
2018. december 22. szombat, 21:49

 

Tuza Dalma 4. osztályos tanulónk a VOKE Vasutas Művelődési Ház és Könyvtár által hirdetett „aktívan a nyárban” témájú rajzpályázaton, a 7-10 évesek kategóriájában III. helyezést ért el.

Gratulálunk!

 
Túrázások PDF Nyomtatás E-mail
2018. december 22. szombat, 21:35

Kirándulás a természetben

  Szeptember közepén a természetjáró szakkör tagjai éjszakai túrán vettek részt. Fél nyolckor gyülekeztünk az iskola előtt, majd busszal indultunk Demecserbe. Az időjárás kedvező volt, a gyerekek lelkesen teljesítették a távot. Kezdetben a vasúti sínek mellett haladtunk, és a Demecseri Káposztás Napok vidám hangulata kísérte utunkat. A város fényeit elhagyva, az erdőben már teljes sötétség várt ránk. Csak az elemlámpák fényei mutatták, hogy hányan vagyunk, és ki hol jár. A sötétség ellenére is találkoztunk állatokkal, megmutatta magát az őz, az erdei fülesbagoly és a koronás keresztespók. A táv felénél megéheztek a túrázók, így rövid pihenőt tartva elfogyasztottuk a magunkkal hozott szendvicseket. Sötétben nehéz a tájékozódás, mi sem találtuk meg elsőre azt az utat, amelyik kivezet az erdőből. Ettől még izgalmasabb lett a kirándulás. Vidáman, kellemesen elfáradva és sok élménnyel gazdagodva értünk haza.

Bővebben...
 
Papírgyűjtés az iskolában PDF Nyomtatás E-mail
2018. december 22. szombat, 20:01

2018. szeptember 5-én meghirdetésre került iskolánkban a papírgyűjtés.

    A hulladékgyűjtés világnapja alkalmából ezt az eseményt idén színes programokkal gazdagítottuk. A tanulók plakátot készítettek, mellyel felhívták a figyelmet a rendezvény fontosságára. Ezt követően a papír újrahasznosításának folyamatát követték nyomon, majd a környezetre gyakorolt pozitív hatását vizsgálták. Az összegyűjtött információkból figyelemfelkeltő plakátokat készítettek, melyet az iskola aulájában bárki megtekinthet. Ez idő alatt a diákok napokig járták a falut és összegyűjtötték azokat a papírokat, melyek egy-egy háznál feleslegessé váltak. A papírgyűjtés eseménye szeptember 14-én valósult meg. Összesen 4100 kg hulladék gyűlt össze. A legtöbb papírt a felső tagozaton az 5. osztály gyűjtötte, melynek súlya 684 kg, míg az alsó tagozaton a 3. osztály aratott győzelmet 1102 kg-mal. A gyerekek szorgalmát a diákönkormányzat tortával jutalmazta.

     Idén több gyerek vett részt a mozgalomban, mint tavaly, így több diákot tudtunk megjutalmazni. A tortákat ezúton is köszönjük szépen Kovács Istvánné Nyíri Máriának. Reméljük, hogy jövőre még többen csatlakoznak hozzánk, hogy hozzájárulhassunk bolygónk megmentéséhez.

Benkő Anett

 
A CSET zenekar iskolánkban PDF Nyomtatás E-mail
2018. december 22. szombat, 19:47

Oscar-díjas filmünkben, a Saul fiában is játszó Csépai Eszter színésznő és a kortárs magyar költőkkel együtt dolgozó Molnár György tartott koncertet iskolánkban. A CSET zenekar megzenésített versekkel ébresztette fel a diákokat szeptember 10-én hétfő reggel. A zenekar elsősorban kortárs költők verseire ír zenét. Koncertjeiket a vidámság, interaktivitás, közös éneklés és mozgás jellemzi. A Ceruzarajz című műsoruk Lackfi János írta átvezető meséjével kortárs magyar költők verseit és francia gyerekverseket rajzol elénk, egy diák fantáziájára. A gyerekek élvezettel hallgatták a dalokat, a kisebbek szívesen vették, ha aktív részt vevői is lehetettek az előadásnak. A játékosság, a humor, a vidámság, a felhőtlen szórakozás jellemezte a koncertet. Költészet, zene, klasszikus és modern, művészet és hétköznapi élet kavalkádját élhettük át egy röpke órában.

Hegyes Szilvia intézményvezető

 
KAFFEE e-ügyintézés PDF Nyomtatás E-mail
2018. november 19. hétfő, 20:51

KAFFEE e-ügyintézés

 (Köznevelés Állami Fenntartóinak Folyamat Egységesítése és Elektronizálása)

 

Kedves Szülő! 

Ezúton tájékoztatom, hogy novembertől lehetőségük van elektronikus ügyintézésre a KRÉTA rendszeren belül.

 

KRÉTA e-Ügyintézés tájékoztató

 

A pilot elektronikus ügyintézési rendszer bevezetése a Klebelsberg Központ vezetésével valósul meg.  Az elektronikus ügyintézési rendszer bevezetése az intézmények és a folyamatok szintjén több lépcsőben valósul meg.

 

Az első lépcsőben az alábbi 12 folyamat kerül bevezetésre:

-          tanulói mulasztás igazolására szolgáló gondviselői igazolás benyújtása

-          magántanulói jogviszonyiránti kérvény bejelentése

-          tanulói felmentésre, mentességre szolgáló gondviselői kérelem benyújtása

-          személyes adatokban bekövetkezett változás bejelentése

-          osztály vagy tanórai csoport változtatási kérelmének benyújtása

-          külföldön töltött ideiglenes tanulmányi időszak bejelentése

-          vendégtanulói jogviszony bejelentése

-          kiiratkoztatás a köznevelésből

-          kiiratkoztatás nem tankötelezettséget teljesítő jogviszonyból

-          igazgatói engedély diák mulasztásának igazolására gondviselői kérelem benyújtása

-          tanulói közösségi szolgálatának teljesítéséről szóló igazolás benyújtása

-          bizonyítvány- vagy törzslapmásolat igénylése

 

Az e-ügyintézés 2018. november 1-től elérhetővé vált az intézmény KRÉTA rendszerében.

Az intézmény feladata a szülők és a gondviselők tájékoztatása a rendszer bevezetésével kapcsolatban.

 

Ezen a linken a szülők további információkat kapnak: https://eugyintezes.e-kreta.hu/info

 

A Gondviselői / Tanulói jogosultsággal rendelkező felhasználók kérelmet (kérelmeket), jelentkezési lapot, iratokat, igazolásokat, felmentéseket és egyéb dokumentumokat nyújtanak be az intézmények felé elektronikus formában a rendszeren keresztül. Ehhez lehetőségük van dokumentum sablonok letöltésére, megszemélyesítésére, a dokumentumok mentésére és visszatöltésére a rendszerbe. A felhasználói felületen keresztül ügyeik nyomon követésére.

 

Kedves Szülők!

Kérem, amennyiben lehetőségük van, használják a fenti felsorolt esetekben az e-ügyintézést, segítsenek a rendszer tesztelésében.

                                                                                                                         Hegyes Szilvia

                                                                                                                      intézményvezető

 

 
Az iskola kiváló tanulója a 2017-2018. tanévben PDF Nyomtatás E-mail
2018. július 02. hétfő, 10:51

A 2017-2018. tanévben Az iskola kiváló tanulója címet és a Petőfi plakettet

Balogh Ferenc és Hegyes István kapta.

 
Ballagás 2018 PDF Nyomtatás E-mail
2018. július 02. hétfő, 10:26

2018. június 16-án 24 tanuló ballagott el iskolánkból.

 

Sebestyén Attila osztályfőnök ezen szavakkal búcsúzott ballagó diákjaitól…

   Eljött a búcsú pillanata. Az a pillanat, amely mindig mindenkit szomorúsággal tölt el. Valami elmúlik, ami kedves volt nekünk, valahonnan el kell mennünk, ahol jól éreztük magunkat, valakit el kell hagynunk, akit szerettünk. A búcsúzás mindig fájdalmas, de mindig egy új lehetőség, egy új út kapuját nyitja meg a búcsúzónak.

Hozzátok szólok most kedves osztályom:

   Különlegesek vagytok, valamennyien egyediek és megismételhetetlenek. Mikor megszülettetek, hoztatok magatokkal egy titokcsomagot, amiben benne van minden szép és jó, amit majd embertársaitoknak adhattok, minden, amiért érdemes volt megszületnetek. De ezt a csomagot egyedül nem tudjátok kibontani. Ezért kaptátok a szülőket, a jó tanítókat, tanárokat.

Ezeknek a csomagoknak a mélyén most még ott lapul a nagy titok. Hiszem, hogy továbbra is megkaptok minden segítséget ahhoz, hogy megéljétek életetek nagy pillanatát, amikor megértitek, hogy nem véletlenül születtetek, hisz életeteknek pontos oka, célja és értelme van.

   Most továbbindultok erről az első állomásról nagy utatokon. Ezen az úton én már csak messziről követhetlek benneteket, de ott lesznek a szüleitek, új tanáraitok, akik segítenek a nagy feladatban.

A felnőtté válás egyik fontos jellemzője, hogy tudtok nyitottak lenni mások gondjai felé, észrevenni, ha a másik segítségre szorul, és legfőképpen megtanultok hálásnak lenni.

   Hálásnak a szüleiteknek, akik gondoskodó szeretete és figyelme fontosnak tartotta, hogy az iskolában mindenetek meglegyen, ami a tanuláshoz kell, és teljes lélekkel lehessetek jelen a mindennapokban, bízva abban, hogy jó kezekben hagy benneteket.

   Köszönjétek meg ezen az első életfordulón, hogy jól indulhattatok.

Háláljátok meg azzal, hogy helytálltok a választott iskolában, bizonyítsátok be, hogy megérdemlitek a kapott gondoskodást.

Más környezetbe kerültök majd, ahol sokszor nagyon-nagyon erősnek tűnik a rossz. A rosszat jóval lehet legyőzni! Legyetek odaadóak, összerendezetek, másokért élők, akik helytállnak, türelemmel, szeretettel. Hallgassatok a jó szóra, fogjátok meg a segítő kezet, ha nyújtják felétek.

   Ha csak egy ember van, aki törődik veled, már minden esélyed megvan arra, hogy elkerüld a buktatókat. Soha ne felejtsétek el, hogy nem vagytok egyedül! Vannak szüleitek, testvéreitek, igaz barátaitok és mi is itt vagyunk, a volt tanáraitok, akik úgy ismerünk benneteket majdnem, mint a szüleitek, hiszen előttünk nőttetek fel kisgyermekből fiatalemberré. Hozzánk bármikor fordulhattok, gyertek bátran!

   Útjaink, hamarosan elválnak, de hiszek benne, hogy hamarosan valahol ismét keresztezni fogják egymást. A hét folyamán megragadt bennem egy gondolat Kassák Lajostól idézve, ami igazán jellemző a mi iskolánkra:

   „Aki elment, az elment, de aki egyszer nálunk volt, az többé sohasem mehet el tőlünk egészen.”

 

Útravalóul Boldog Teréz anyától idézek:

Himnusz az élethez

Az élet egyetlen esély – vedd komolyan

az Élet szépség – csodáld meg

az Élet boldogság – ízleld

az Élet álom – tedd valósággá

az Élet kihívás – fogadd el

az Élet kötelesség – teljesítsd

az Élet játék – játszd

az Élet érték – vigyázz rá

az Élet vagyon – használd fel

az Élet szeretet – add át magad

az Élet titok – fejtsd meg

az Élet ígéret – teljesítsd

az Élet szomorúság – győzd le

az Élet dal – énekeld

az Élet küzdelem – harcold meg

az Élet kaland – vállald

az Élet jutalom – érdemeld ki

az Élet élet – éljed!

 

Sok sikert kívánok nektek a nagybetűs életben, és remélem, mindannyian eléritek kitűzött céljaitokat. Jó utat nektek!

 
Sport eredményeink PDF Nyomtatás E-mail
2018. július 02. hétfő, 06:58

A 2017/2018 –as tanévben a KÉKI PETŐFI SÁNDOR ÁLTALÁNOS ISKOLA, ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA tanulói nemcsak tanulmányi versenyeken, hanem a sport területén is szép eredményeket értek el. Labdarúgás sportágban a III. és a IV. korcsoport képviseltette magát.

      2018. április 19-én IV. korcsoport kiskörzeti döntőjéből nem sikerült tovább jutnunk, de a fiúk nagy szívvel és odaadással küzdöttek a mérkőzéseken. Tapasztalatot és versenyrutint szerezhettek, amit majd további sportversenyeken kamatoztathatnak.

A 2018. május 09 –én Bujon megrendezésre kerülő Kisiskolák Sportversenyén (5-8. évfolyam fiú vegyes csapat) Nagykörzeti döntőjében III. helyen végeztek iskolánk tanulói, ezzel is öregbítve a KÉKI PETŐFI SÁNDOR ÁLTALÁNOS ISKOLA, ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA hírnevét.

      A III. korcsoport tanulói számára 2018. április 17-én kezdődött meg egy nagyon szép sorozat első állomása. A Demecserben megrendezésre kerülő Kiskörzeti döntőt fölényesen igen nagy gólkülönbségekkel nyertük meg, legyőzve Demecser, Nyírbogdány, Nyírpazony csapatát.

A Kiskörzeti döntőt követően 2018. április 23-án Ibrányban a Nagykörzeti döntő versenyén vehettünk részt Buj, Nyírpazony, Gávavencsellő csapataival együtt. Az általunk erősnek tartott Buj legyőzésével körvonalazódni látszott egy titkon remélt továbbjutási lehetőség a Megyei megmérettetésre. A következő két összecsapáson sem találtunk legyőzőre, így a megérdemelt továbbjutás valósággá vált.

       A megyei döntőt 2018. május 03-án Záhonyban kilenc csapat részvételével bonyolították le hivatalos játékvezetők közreműködésével. Csoportmeccsünk első mérkőzését a megyei torna győztesével játszottuk. Nagyon akartak, hajtottak a fiúk, de a meleg és a játéktudásbeli különbség sajnos az ellenfél győzelmét eredményezte. A további mérkőzéseken sem vallottunk szégyent, hiszen a csoportunkból sikerült tovább jutnunk. A második csoportkörben mutatott játék alapján, plusz egy kis szerencsével akár a IV. hely is elérhető lehetett volna.

Összeségében csak dicséret, elismerés illeti a csapat minden tagját, akikre joggal lehetünk büszkék. A megyében található iskolák közül a VI. legjobbak ők voltak. Nagyon sok sportiskolát nagyobb gyereklétszámmal bíró iskolát előztünk meg. Szép volt Fiúk!

 

MEGYEI döntő

VI.hely

Csapatnévsor:

 1. Baglyos Levente
 2. Boda András
 3. Horváth Milán
 4. Jónás Richárd
 5. Gazsi Máté
 6. Jámbor Máté
 7. Tuza Nándor
 8. Hajnal Sándor

 

Felkészítő pedagógusok: Mizsák Csaba és Sebestyén Attila

 
VERSENYEK PDF Nyomtatás E-mail
2018. július 02. hétfő, 06:49

Vengrinyák Petra 1. osztályos tanuló a VOKE Vasutas Művelődési Ház rajzpályázatán 1. helyezést ért el.

Orosz Dorina 3. osztályos tanuló a Diákolimpián Kyokushin Karate kata számában országos II. helyezést ért el.

 

Szép eredmények a matematikaversenyen

        Iskolánk felső tagozatos diákjaival minden évben részt veszünk a Rétközi Iskolaszövetség által szervezett matematikaversenyen, ahonnan soha nem térünk haza üres kézzel. Az idén a hatodik, a hetedik és a nyolcadik osztályt egy-egy tanuló képviselte, akik már rutinos versenyzőknek számítanak, hiszen nem először vettek részt ezen a megmérettetésen. Mindhárman oklevéllel térhettek haza. Balogh Levente 6. osztályos és Szabó Dóra 8. osztályos tanulók első, Balogh Ferenc 8. osztályos tanuló harmadik helyezést ért el. A tavalyi versenyen Levente teljesítményét külön kiemelték a szervezők, mert a verseny történetében először fordult elő, hogy valaki hibátlan eredményt ért el. Az idén ez újra sikerült, ismét 100 %-os lett a feladatlap.

Gratulálok nektek gyerekek!

Poór Sándorné

 

A Rétközi Iskolaszövetség versenyein a tanév vége felé is kiválóan teljesítettek gyerekeink.

Földrajzversenyen nem talált legyőzőre Balogh Ferenc 8. és Beri Alex Szabolcs 7. osztályos tanuló. Mind a ketten I. helyezést értek el. Felkészítőjük Szűcsné Hajdu Márta tanárnő.

Az angol nyelvi versenyen sem alakult másképp a helyzet. Balogh Ferenc 8. és Beri Alex Szabolcs 7. osztályos tanuló I. helyezést ért el, Szabó Dóra 7. osztályos diákunk pedig II. lett.

Felkészítőjük Pelsőczi Zsoltné tanárnő.

Gratulálunk mindenkinek a csodálatos eredményekhez!

 
«ElsőElőző12345678910KövetkezőUtolsó»

5. oldal / 16
Copyright © 2023 Kéki Petőfi Sándor Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola. Minden jog fenntartva.

Névnap

Ma 2023. február 04., szombat, Ráhel és Csenge napja van. Holnap Ágota és Ingrid napja lesz. Sok boldogságot kívánunk!

Iskolánk névadója

Szavazás

Miből szeretnétek többet látni weboldalunkon?
 

RSS link