• JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator

BelépésCímlap
Megyei angol verseny 2018 PDF Nyomtatás E-mail
2018. december 25. kedd, 18:26

   Alig kezdődött el a 2018/2019-es tanév, máris a versenyzés izgalmaiban lehetett részük a Kéki Petőfi Sándor Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola angol nyelvet tudó és szerető diákjainak. Hagyományosan a Nyíregyházi Móricz Zsigmond Általános Iskola szervezésében idén november 23-án került sor a megyei szintű idegennyelvi írásbeli feladatlapos versenyre.

    Ebben a tanévben három megye 29 általános iskolájából közel 400 tanuló nevezett be a rangos megmérettetésre. A több mint két évtizednyi múlttal rendelkező nívós versenyen három tanuló képviselte iskolánkat, akiknek egy 35 pontos tesztet, egy szövegértést mérő feladatot, valamint egy játékos feladatot kellett megoldaniuk. A lelkiismeretes felkészülő munka eredményeképpen iskolánk tehetséges tanulói kimagasló eredményt értek el:

7. évfolyam: Balogh Levente       VII.helyezett

 

8. évfolyam: Beri Alex Szabolcs   I. helyezett


 

    8. évfolyam: Szabó Dóra             VIII. helyezett

 

    A nyolcadikosok közül Beri Alex Szabolcs bizonyult a legjobbnak, így elhozhatta a győztest megillető értékes tárgyjutalmat, valamint a tehetsége elismeréseként járó oklevelet és emléklapot. Nagyon büszke vagyok tanítványaimra, hiszen korcsoportjukban mindhárman bekerültek a legjobb nyolc közé maguk mögé utasítva számos megyei, valamint megyén túli nagyváros iskoláinak tanulóit. Az elért eredmények igazolják, hogy kis iskolákban is tanulnak nagy tehetségek, csak fel kell ismerni és gondozni kell őket!

    Bízom benne, hogy tanítványaim idegennyelv iránti szeretete a jövőben is sikerélményekkel gazdagítja majd őket!

 

Szívből Gratulálunk!

Pelsőczi Zsoltné tanárnő

 
„A tested a barátod!” PDF Nyomtatás E-mail
2018. december 25. kedd, 18:19


   November 19-én a testvériskolai pályázatunk keretén belül egy hatszoros világ- és kétszeres Európa-bajnok sportoló érkezett intézményünkbe.  Három év után ismét lehetőségünk volt arra, hogy Katus Attilával tornázzunk.

November közepén már nem volt alkalmas az idő arra, hogy a szabad levegőn, a sportpályán tartsuk meg a rendezvényt, így az aerobikbajnokkal a tornateremben mozogtak a gyerekek.

  A sportoló közvetlenségével azonnal elnyerte a tanulók rokonszenvét. A gyerekek kezdetben bátortalanul mozogtak, de a lendületes zene, az edző magával ragadó személyisége és energiája mindenkit fellelkesített. A hangulatot csak fokozta, amikor Attila egyre több gyereket választott maga mellé, akik aztán büszkén mutatták a gyakorlatokat társaiknak, mint kis segédedzők.

Miután a gyerekek kellően elfáradtak, Katus Attila hasznos életmódtanácsokkal látta el őket. Nem győzte hangsúlyozni, hogy a testünk a barátunk, bánjunk jól vele.  Nagyon fontosnak tartotta, hogy a gyermekeknek megmutassa azt, hogy az egészséges életmód döntés kérdése. Aki úgy dönt, hogy egészségesen él, az jár jó úton. Minden gyermek menő szeretne lenni a saját közegében, így próbál olyan példát mutatni nekik, ami követendő. Ezeket a példákat a mozgáson keresztül, illetve humoros és érthető formába csomagolva mutatta meg. A rendszeres testmozgást és sportot ajánlotta a nebulóknak, természetesen egészséges táplálkozással karöltve. Saját életútját demonstrálva próbálta a diákokat a helyes életvitel irányába terelni. Mesélt a sikerről, a sport örömeiről, és arról, hogy az életben mindenért küzdeni kell. Az győz, az éri el a célját, aki küzd érte. Motivációs beszédével arra sarkallta a gyerekeket, hogy legyenek álmaik, céljaik.  Aki többet sportol, tovább él és fiatalosabb marad. Az őszinte, de egyben gyerekközeli, humoros előadás utat talált hozzájuk.

    Az egy órás program után elkészültek a közös fotók, a gyerekek pedig lelkesen beszéltek a tanító néniknek az élményeikről, hogy mit hallottak Katus Attilától, milyen tanácsokkal látta el őket. Remélem, a későbbiekben is emlékezni fognak rá. A világbajnok elért eredményei, valamint közvetlensége, nyitott személyisége kiváló követendő példa tanulóink számára.

                                            Hegyes Szilvia intézményvezető                                                                                                      

 
Környezetvédelmi és katasztrófavédelmi nap az iskolában PDF Nyomtatás E-mail
2018. december 25. kedd, 17:25

  November 10-én, gyermekeink nagy örömére, szombaton is tanítási nap volt intézményünkben. Ez a nap kicsit másabb volt, mint a hétköznapok, hiszen a Térségi Hulladék-Gazdálkodási Nonprofit Kft. szakemberei, illetve az Országos Katasztrófavédelem munkatársai látogattak el hozzánk.

  Tanulóink látványos előadás keretein belül megismerkedhettek a szelektív hulladékgyűjtés fontosságával, az újrahasznosítás fogalmával. Tapasztalhatták, milyen veszélyekkel járhat a szemét felhalmozódása, mit tehetnek ők ennek elkerülése érdekében. A bemutatót játékos faladatok követték, melyeken kipróbálhatták ügyességüket, tudásukat gyerekeink. A nyíregyházi THG munkatársait a katasztrófavédelem tűzoltói váltották. Szabó Mónika tűzvédelmi oktatást tartott kicsiknek és nagyoknak, Lukács István bemutatta a porral oltó helyes használatát, majd különböző tűzoltási technikákat ismertetett meg diákjainkkal.

Intézményünk udvarán tálcatűzgyújtás keretein belül tanulóink aktív részesei lehettek a tűz eloltásának porral oltó segítségével. A bátrabbak lángoló gázpalackot is olthattak Lukács István tűzoltó szigorú ellenőrzése mellett. A nap végén diákjaink könnyes szemekkel vették tudomásul, hogy a tűz nem terjedt tovább a főépületre, melléképületekre, de élményekkel telve térhettek haza.

További képek

 

Sebestyén Attila intézményvezető-helyettes

 
Együtt, testvérként PDF Nyomtatás E-mail
2018. december 25. kedd, 17:16


 

Intézményünk minden pályázati lehetőséget megragad. Örömmel vettük, hogy a testvériskolai pályázatunk nyert, és 2018. február 1-től 2020. január 31-ig 50 felsős tanuló vesz részt a programban. A szatmárnémeti és a szamoskrassói iskolával alakítunk ki kapcsolatot a következő 2 évben. A gyerekeknek heti rendszerességgel van tantárgyi fejlesztés (matematika és magyar nyelv és irodalom), idegen nyelvi óra (angol és német) és tematikus foglalkozás (egészséges életmód, Európai Uniós ismeretek, önkéntesség, a partneriskola megismerése).

A projektbe kirándulás is volt tervezve a partneriskolákhoz. Ezt várták a legjobban a gyerekek. November 7-én egy ködös korai őszi reggelen útnak indultunk Romániába. A 2 napos utazásra rengeteg program volt betervezve. Irodalmi és történelmi nevezetességeket néztünk meg. Nagykárolyban megtekintettük a romantikus, régi lovagvárakra emlékeztető, impozáns Károlyi-kastélyt, mely gyönyörű angolparkjával, felújított dísztermeivel, gazdag gyűjteményeivel kihagyhatatlan látványosság volt. A gyerekeknek nagyon tetszett az afrikai trófea-és fegyvergyűjtemény. Itt találkoztunk Pazdera Andreával, aki a 2 nap során mindenhová elkísért bennünket. Érmindszenten is jártunk, itt megnéztük Ady Endre emlékmúzeumát. Az udvar egyik végében van az Ady-kúria, melyben emlékmúzeum van, és a másik végében található a régi parasztház jellegű épület, melyben a költő született. Ebben a család régi bútorai láthatók. Kölcsey Ferencről mindenkinek Szatmárcseke jut eszébe, pedig a Himnusz költője Sződemeteren született. Jelenleg Kölcsey szülőháza a román görög katolikus parókus szolgálati lakása. A református lelkész feleségétől öröm volt hallani, hogy őrzik magyarságukat és hogyan ápolják Kölcsey emlékét, egy olyan településen, ahol már a magyarok vannak kisebbségben. A közel négyszáz lakosból mindössze félszázan magyarok. A nehézségek ellenére komoly munkába kezdtek az itt élők. Eltervezték, hogy egy olyan épületet építenek, amely méltó módon mutatja be Kölcsey életét. Megnéztük a templom mellett a költő egész alakos szobrát, majd elénekeltük a Himnuszt.

Bővebben...
 
Almanapok 2018 PDF Nyomtatás E-mail
2018. december 25. kedd, 17:12

 

  Október utolsó hetében az alsósok mindennapjai az alma körül forogtak. Sok-sok új ismerettel gyarapodtak hazánk legkedveltebb gyümölcséről. A termesztéstől kezdve, a sokrétű felhasználáson át a művészetekben elfoglalt helyéről is tanultak valami újat. A kézműves foglalkozásokon több módon, változatos technikákkal és anyagokkal  megformáztuk az almát. A programokat a szülők által készített almás sütemények, rétesek kóstolásával zártuk. Köszönjük tanulóinknak a lelkesedést, a szülőknek a feltételek biztosítását és az idejüket, és a kollégáknak az ötleteket és a szervezést!

Vastagné Bacskai Anita tanító néni

 
Erdei séta Sóstón PDF Nyomtatás E-mail
2018. december 25. kedd, 17:06

  A hosszan elnyúló ősz ragyogó napsugarait kihasználva az alsós gyerekek nagy része tanulmányi kiránduláson vett részt. A busz Sóstófürdőn tette ki a kis felfedezőket. A kaland a páratlan szépségű tó körbesétálásával kezdődött. Miután a szemünk és lelkünk megtelt a kellemes látvánnyal, testünket a mesés játszótéren mozgattuk át.   A gyerekek minden játékot szép sorjában kipróbáltak. Innen a „Tölgyes”, azaz a valódi erdő felé vettük az irányt. Hosszú sétánk során volt alkalmunk megfigyelni az őszi erdő titkait. A táskák, zsebek hamar megteltek szebbnél szebb termésekkel. Az út végén, az erdei tornapályánál, a jól megérdemelt pizza és üdítő várta vándorainkat.  Az élmények feldolgozása a környezetismeret, rajz, irodalom és egyéb órákon még napokig folytatódott. Köszönjük a szülőknek a hozzájárulást, a gyerekeknek a részvételt, a pedagógusoknak a szervezést!

Vastagné Bacskai Anita tanító néni

 
#sulim PDF Nyomtatás E-mail
2018. december 23. vasárnap, 17:24

 

Szeptemberben az Oktatási Hivatal EFOP-3.1.5-16 „A tanulói lemorzsolódással veszélyeztetett intézmények támogatása” elnevezésű kiemelt projektje alkotói pályázatot hirdetett. Az alkotópályázat témája: A tanulók a művészet eszközeivel megmutathatják, hogy milyen az inkluzív, befogadó iskola.

A projekt először nehezen indult. A mindennapi feladataink mellett kevésnek tűnt az idő. Sok gyereket meg kellett mozgatni, összehangolni a feladatokat. A projekt szellemiségét megértettük, de tartottunk tőle, hogy idő hiányában nem úgy sikerül megoldanunk, ahogy szeretnénk. Mezőné Maklári Erika és Soós Lászlóné tanító nénik vették kezükbe az irányítást, s kezdtek el dolgozni a 4. osztályos gyerekekkel. Beszélgettek a pályázatról, elkezdtek a nebulókkal ötletelgetni, hiszen a gyermeki fantázia határtalan. A pályázat egyik célkitűzése is az volt, hogy a projektbe bevont pedagógusok tanulóikkal közösen végezzenek kreatív alkotótevékenységet. Ez tökéletesen megvalósult. Makettet készítettek a diákok. A lányok szeretik a muffint, ezért ők ilyen iskolát képzeltek el. A fiúk közül sokan horgásznak, nekik egy halacska formájú uszoda jutott az eszükbe. Nálunk nagyon szeretnek focizni a gyerekek, így nem volt kérdés, hogy futballpályára is szükség van. Így kész iskolakomplexum készült el, az ő elképzelésük alapján. A muffin iskolában tanulhatnak, sportcsarnok van, focipálya, játszótér. Az utolsó pillanatig élvezték a közös munkát. Ki ebben, ki abban volt jó. Valaki ötleteket adott, valaki festett, a másik gyurmából emberkét készített. A feladatokat megosztották. Délutánonként, rajzórákon sokat dolgoztak a tanító nénikkel, így határidőre el is készültek.

A beérkezett alkotásokat szakértői zsűri bírálta el, s döntött a díjak és az elismerések odaítéléséről. A pályázat elbírálásakor a fő szempont a kreativitás, az ötletesség, a téma minél eredetibb megragadása volt. Az alkotópályázat minősítő jellegű értékelést alkalmazott, amelynek keretében kategóriánként arany, ezüst és bronz minősítést kaptak az alkotópályázatra benyújtott alkotások. A résztvevő csoportok feladatellátási helyei minősítő oklevelet és értékes díjakat kaptak.

2018. november 26-án ünnepélyes keretek között vettem át Nyíregyházán az oklevelet. Nagyon büszke voltam a gyerekeinkre és a tanító nénikre. Iskolánk arany minősítést kapott a zsűritől, és jutalomként sporteszközöket fog kapni az iskola a következő hetekben. Gratulálok!

Hegyes Szilvia intézményvezető

 
Pályaorientációs nap 2018 PDF Nyomtatás E-mail
2018. december 23. vasárnap, 17:17

2018. október 13-án délelőtt kissé szokatlan módon csendült fel a házasságkötő teremben a Nászinduló. Az anyakönyvvezető is a szokásostól izgatottabb volt, az apró násznép megilletődötten toporgott az ajtóban. Bár hihetetlen, de nem egy filmforgatáson jártunk! Nagy Ágnes anyakönyvvezető, mint szülő hívta meg a 3. osztályt a pályaorientációs nap keretein belül a rendhagyó esküvőre. A szertartás az előírt forgatókönyv szerint zajlott, tanító nénik könnyekig hatódtak, a gyerekek minden pillanatát élvezték. A pezsgőzés sem maradt el, természetesen kölyök pezsgővel koccintottunk a nagy nap örömére. Köszönjük Nagy Ágnesnek, hogy ilyen alternatív módon engedett bepillantást a nem hétköznapi munkájába! 

 

                              Vastagné Bacskai Anita tanító néni

 
Egy pesti srác története PDF Nyomtatás E-mail
2018. december 23. vasárnap, 17:11

    1956. október 23.  A forradalom és szabadságharc történéseit igazán még nem értik tanulóink. Az EFOP-3.1.8-17-2017-00033 „Együtt, testvérként a Kéki Iskolával” elnevezésű projekt kiváló lehetőséget nyújtott, hogy a gyerekek megismerjék nemzeti ünnepünk eseményeit. 2018. október 8-án fantasztikus élményben volt része tanulóinknak. Spanicsek Valentina és Komlóczi Zoltán színművész-drámapedagógus naplószerű visszaemlékezéssel adta elő 1956 eseményeit. Pillanatképek elevenedtek meg táncban, zenében és énekben. Szokatlan volt az előadásmód is. A két drámapedagógus bevonta a gyerekeket az előadásba. Filmbeli hősökről, (Batman, Superman, Pókember) majd mindennapi hősökről esett szó. Ide-oda mozgatták a diákokat, közösen keresték a választ arra, hogy ki a hős.  Férfi vagy nő? Fiatal vagy öreg? Alacsony vagy magas? Megbeszélték, hogy milyen jellemvonásai vannak egy hősnek. Így tudatosították, hogy a mindennapi életben is sok hős bújik meg köztünk. Majd áttértek az 1956-os hősökre. A jeleneteket egy fiatal egyetemista szemszögéből élhettük meg, aki akaratlanul sodródott bele az eseményekbe és hősi halált halt. A darab készítői fontosnak érezték a nép és az egyén szemszögéből megmutatni, milyen eszmeiséget hagyott ránk néhány fiatal. Úgy gondolom, az előadás minden gyermeket megérintett. A műsort feszült figyelemmel kísérték végig.

Az utolsó percekben mély csönd volt a tornateremben, majd a diákok hatalmas tapssal jutalmazták a színészek játékát.

 

                                                                                       Hegyes Szilvia intézményvezető

 
Kiss Kata és bandája PDF Nyomtatás E-mail
2018. december 23. vasárnap, 17:05

Magyarból jeles 


     Néhány hónappal ezelőtt valamennyi oktatási intézmény kapott egy CD-t, melyet segédanyagként használhatunk az énekórákon. Kiss Kata és bandája Magyarból jeles c. kiadványa hatalmas siker lett. Munkájuk elismeréseként 2013-ban az Emberi Erőforrások Minisztériumának kitűntetését vehették át. A zenekar dalaiban a magyar népzenei elemek fonódnak össze a rockkal, a poppal és a dzsesszel. 

Akkor még nem gondoltuk, hogy hamarosan iskolánkban is koncertezni fognak, személyesen is találkozhatunk velük. A testvériskolai pályázatunknak köszönhetően október 3-án Kiss Kata és bandája énekeltette meg tanulóinkat. Közvetlenségükkel hamar meghódították a diákokat. A gyerekek interaktívan is részt vettek a műsorban. Beszélgettek a népzenéről, együtt énekelték Kiss Katával a Tavaszi szél vizet áraszt c. gyönyörű népdalt. Mini táncházat hozott létre, egy-egy népdalra más-más évfolyam tanulóit táncoltatta meg. A legnagyobb tetszést az váltotta ki, amikor a pedagógusokat is „táncba” hívta, ők pedig elfogadták a felkérést. Kitűnő hangulatot teremtettek, dalaikkal magukkal ragadták a közönséget. A zenekar valódi értéket közvetített, a hagyományos magyar dallamvilágot és a nemzeti folklórt követve a tradíciók mélyére nyúlt. Utolsó számukkal mély nyomokat hagytak hallgatóikban.  A gyerekek néma csendben hallgatták végig a Magyar vagyok c. dalt, meghatódtak a szülőföldről, a magyarságról szóló énektől. Műsoruk végén CD-vel ajándékozták meg iskolánkat. A műsor és a CD hozzájárul tanulóink nemzettudatának alakításához, a szülőföld értékeinek megbecsüléséhez.

                                                            Hegyes Szilvia intézményvezető

 
ROBOTIKA PDF Nyomtatás E-mail
2018. december 22. szombat, 22:23


      A 2018/19 –es tanévben, NI Mentor Program keretén belül lehetőség nyílt a Kéki Petőfi Sándor Általános Iskola, AMI tanulói számára a Lego Mindstroms EV3 Robot programozás megismerésére és alkalmazására. A meghirdetett pályázatra 8 tanuló jelentkezett. A foglalkozásokon elsajátítottuk a robot összeszerelését, a programozáshoz szükséges Lego MIndstorms fejlesztő környezet alapfunkcióit. A pályázatban résztvevő diákok digitális kompetenciája, logikus gondolkodása, algoritmusokban való gondolkodása játékos formában fejleszthető és megalapozható. 

 Mizsák Csaba pedagógus

 
«ElsőElőző12345678910KövetkezőUtolsó»

5. oldal / 17
Copyright © 2024 Kéki Petőfi Sándor Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola. Minden jog fenntartva.

Névnap

Ma 2024. június 17., hétfő, Laura, Alida és Alina napja van. Holnap Arnold és Levente napja lesz. Sok boldogságot kívánunk!

Iskolánk névadója

Szavazás

Miből szeretnétek többet látni weboldalunkon?
 

RSS link