• JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator

BelépésCímlap
Igazgatói pályázat 2024 PDF Nyomtatás E-mail
2024. május 03. péntek, 11:03

 
BÁI_Szülői tájékoztató_2024 PDF Nyomtatás E-mail
2024. március 25. hétfő, 14:39

 

 

 
Hirdetmény PDF Nyomtatás E-mail
2024. március 25. hétfő, 14:35

 
Álláspályázat PDF Nyomtatás E-mail
2024. március 24. vasárnap, 11:27

 
Megújult elektromos rendszerek PDF Nyomtatás E-mail
2023. november 17. péntek, 10:17

  

  

 

 
Intézményi ügyelet PDF Nyomtatás E-mail
2023. október 25. szerda, 08:15
 A nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény 27. § (2) bekezdése alapján „…hét órától tizennyolc óráig – vagy addig, amíg a tanulók jogszerűen tartózkodnak az intézményben – gondoskodunk a tanulók felügyeletéről...”.
 
Állatok Világnapja PDF Nyomtatás E-mail
2023. október 25. szerda, 08:33
 

Életünkben meghatározó szerepet játszanak az állatok. E kapcsolatra hívja fel a figyelmet az Állatok Világnapja, amit Assisi Szent Ferenc, az állatok és a természet védőszentjének emlékére október 4-én tartanak.
Ez a nap a vadon és a háziállatok jogaira, az ember és az állat kapcsolatára, barátságára hívja fel a figyelmünket. Az Állatok Világnapjának az alapelve, hogy az állatok boldogabbá teszik a mindennapjainkat, segítőtársak és barátként gazdagítják az életünket.
Iskolánkban idén is rendhagyó módon emlékeztünk meg az állatok világnapjáról:
Jámbor Ferenc jóvoltából a Kicsi-ZOO látogatott el iskolánkba. Az állatbemutatón olyan különleges állatok megismerésére adott lehetőséget, mint a szakállas agáma, afrikai törpesün, vietnámi és bengáli botsáskák, argentin csótány, afrikai achát csigák. Ezek az állatok nem tartoznak a tipikusan kedvelt házikedvencek közzé. A cél az volt, hogy ezeket az egyébként "nem szeretem" lényeket is közelebb hozzuk a gyerekekhez. A végén a legbátortalanabb kisdiák is örömmel tartotta a kezében az állatokat. Legnagyobb sikere most is a tengerimalacnak és a törpe nyúlnak volt.
A program alatt megismerkedhettek a kis kedvencek jellemző tulajdonságaival, életmódjával, táplálkozási szokásaival. Fontosnak tartjuk, hogy felhívjuk a diákok figyelmét arra, hogy nemcsak az állatok világnapján, de a hétköznapokban sem szabadna elfeledkeznünk a bennünket körülvevő természetről, élőlényekről.

 
„Az egészség nem cél, hanem életmód.” PDF Nyomtatás E-mail
2023. október 25. szerda, 08:19

 2023.10.05-én megrendezésre került az őszi egészségnap, amelyen az egészséges életmódra nevelés, az egészségmegőrzés és az egészségtudatos magatartás kialakítása érdekében felhívtuk diákjaink figyelmét az egészséges életmód fontosságára, a betegségek kialakulásának megelőzésére. Az előadás mellett a főszerep az egészséges táplálkozásé volt. A szülők jóvoltából bőségesen álltak a gyerekek rendelkezésére különböző sajtfélék, gyümölcs és zöldségsaláták a gyerekek nagy örömére. Az egészséges táplálkozással kapcsolatos kvízkérdések megválaszolása is lelkesítette diákjainkat. A napot egy futóversennyel zártuk, amelyet minden évben nagy lelkesedéssel várnak a gyerekek.

 

 
Diáksoprt- és egészségnap 2023 felső tagozat PDF Nyomtatás E-mail
2023. október 14. szombat, 15:39

 
Magyar Népmese Napja 2023 PDF Nyomtatás E-mail
2023. október 12. csütörtök, 16:56
 

   A Magyar Népmese Napját a Magyar Olvasástársaság kezdeményezésére ünnepeljük meg 2005 óta. Céljuk az volt, hogy a népmesék fennmaradjanak és a mesékben élő bölcsesség tovább öröklődjön az újabb generációkra. A jeles ünnepnapnak Benedek Elek születésnapját, szeptember 30-át jelölték ki.


    A mi iskolánkban is megemlékeztünk erről a napról szeptember 28-án. A bejárat melletti táblára képeket és érdekes olvasni valót raktunk ki, melyet minden érdeklődő megnézhetett, elolvashatott. Az alsó tagozatos gyerekek pedig valamilyen népmesét hallgathattak meg a tanító nénijük előadásában, majd rajzaikkal illusztrálhatták a hallott mesét. A 3-4. osztályos tanulók csoportokban izgalmas rejtvényeket, feladatokat oldottak meg a mesékkel kapcsolatban.


  Természetesen nagyon tetszett minden gyermeknek ez a nap, hiszen a mesehallgatásnál gyermekközpontúbb tevékenység kevés van. Igaz, mai felgyorsult világunkban kissé szokatlan ez a foglalatosság, de nem ismeretlen. Muszáj a mai gyerekeket is egy kicsit visszafogni, lecsendesíteni, valamint gondolkodásra késztetni a hallgatott mese által. Nagyon fejlesztő hatással van a képzeletre, szókincsre, gondolkodásra egyaránt, s ezekre a képességekre nemcsak gyermekkorban, de egész életünkben szükségünk van. Úgyhogy a népmese nemcsak a hallgatóra, de az olvasóra is hatással van, mindenki tanulhat belőle, mivel egy-egy nép kollektív tudását, tapasztalatát tartalmazza.


    Kedves Szülők! Szeretettel ajánlom, hogy kisgyermeketeknek minden este olvassatok fel egy szép mesét! Ezzel szépen le lehet zárni a napot, lecsendesíteni, megnyugtatni alvás előtt gyermeket. Az így együtt töltött néhány perc, esetleg fél óra pótolhatatlan a szülő-gyermek kapcsolat későbbi alakulásában is.


     Sok türelmet és kitartást kívánok hozzá!

 

                                                Bozsó Gizella

                                                 tanító néni

 
Magyar Diáksport napja 2023 alsó tagozat PDF Nyomtatás E-mail
2023. október 12. csütörtök, 16:35
 Iskolánk 2023.09.29-én a Magyar Diáksport napja alkalmából számos mozgásformát felölelő program szervezésével kedveskedett a tanulóknak. A napot egy reggeli sétával kezdtük. Tízórai után kötélhúzó versenyen vettek részt a gyerekek. Idén sem hagyhattuk ki az utánzáson alapuló tánckihívást, amire az óvodás nagycsoportot is meghívtuk. Úgy gondoltuk, hogy a tánc jó választás lehet azoknak a tanulóknak, akik kevésbé szeretnek mozogni vagy nehezen viselik az egyéni sportot. A gyerekek életkori sajátosságaiból fakadóan szeretnek egymással versenyezni, ezért alsó tagozaton váltóversenyt is rendeztünk a tanulóinknak. Olyan feladatokat találtunk ki, melyeket minden korosztály könnyedén el tudott végezni. A hangulat fergeteges volt, a gyerekek tapsolva szurkoltak társaiknak. A tanulók megtapasztalták a csoporton belüli segítségadást, egymásra odafigyelést, a toleranciát, hiszen kis elsőseink együtt versenyeztek idősebb csapattársaikkal. Igazán örültünk, hogy a Magyar Diáksport napját együtt, jókedvűen tölthettük el.

 

 
«ElsőElőző12345678910KövetkezőUtolsó»

1. oldal / 17
Copyright © 2024 Kéki Petőfi Sándor Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola. Minden jog fenntartva.

Névnap

Ma 2024. június 17., hétfő, Laura, Alida és Alina napja van. Holnap Arnold és Levente napja lesz. Sok boldogságot kívánunk!

Iskolánk névadója

Szavazás

Miből szeretnétek többet látni weboldalunkon?
 

RSS link