Címlap
Kenyérsütés PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Administrator   
2012. október 22. hétfő, 17:22

Az „ Ősz projekt” keretében iskolánkban kenyérsütést szerveztünk, melyre 2012. október 16-án ( kedden ) a Kenyér Világnapján került sor.

 

13 órától kezdtük meg az előkészületeket, melyben nagy segítségünkre voltak a 8.b. osztályos tanulók szülei. Az iskola ebédlőjében lett összeállítva a kenyér tésztája.  Lencsésné Mónika és Nyergesné Marika dagasztották be a kenyértésztát, majd kelni hagyták, szakajtókba rakták. A kenyér elkészítésének műveleti fázisait nagy figyelemmel kísérték a 8. b. osztályos tanulók és a tanulószobai csoport is.

A kemencét Viktor bácsi fűtötte fel, és ő ellenőrizte a kenyér sülését. A gyerekek addig ott sürögtek- forogtak a szülők és tanárok körül. Itt Pongráczné Erika, Poór Sándorné és Szabó Miklósné is segédkezett. A fiatalok alig várták, hogy megsüljön a friss illatos kemencés kenyér, amely nagy sikert aratott.

Még melegen elkapkodták a gyerekek, másnap pedig az alsós tanulók is megkóstolhatták a ropogós házikenyeret. Ezúton is szeretném megköszönni a résztvevő szülőknek és tanároknak a segítségüket.

 

Rozalek Henrietta

 

Oldal megosztása

Módosítás dátuma: 2012. október 22. hétfő, 17:24
 
Copyright © 2024 Kéki Petőfi Sándor Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola. Minden jog fenntartva.

Névnap

Ma 2024. április 19., péntek, Emma napja van. Holnap Tivadar napja lesz. Sok boldogságot kívánunk!

Iskolánk névadója

Szavazás

Miből szeretnétek többet látni weboldalunkon?
 

RSS link