Címlap
Adventi időszak az iskolában PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Administrator   
2019. december 22. vasárnap, 15:29
 
  A szeretet ünnepének különleges varázsa van. Karácsony… Varázslatos időszak. A keresztények a szó hallatán az örömhírre, a békességre, a szeretetre gondolnak. Sokak számára a legszebb, a legérzelmesebb, legalábbis a gyermeki lelket a legmélyebben megható ünnep.  Ünneplőbe öltözött utcákkal, szépen díszített fával, sok-sok finomsággal, szeretettel, békességgel. Várakozunk, vágyakozunk a karácsonyra, az ünnepre.

  Évek óta mi is ünnepségsorozattal készülünk a karácsonyra. Igyekszünk meghitt, örömteli adventi időszakot teremteni diákjainknak. November végén felállítottuk az aulában a hatalmas fenyőfát. Köszönet érte Tóth Bertalannak és feleségének, valamint az önkormányzat dolgozóinak. Iskolánkban hagyomány, hogy az aulában elhelyezett nagy adventi koszorún az alsó tagozat közösen gyújtja meg a gyertyákat. December 2-án nálunk is meggyulladt az első gyertyaláng. Minden alkalommal a gyerekek verseket mondanak, énekelnek. Így igyekszünk lélekben is feltöltődve várni a szeretet ünnepét. Megjelentek a téli dekorációk a tantermekben, aulában, elkészült az adventi koszorú, kitettük az adventi naptárt, melyben hétről hétre kis apróságokat rejtettünk el a kicsiknek.

  December 6-án hozzánk is megérkezett a fehérszakállú, és nem maradhatott el a jó hangulatú Mikulás buli, melyet a Diákönkormányzat szervezett.

  Advent második vasárnapján a községi gyertyagyújtáson a „Remény” lángját mi lobbantottuk fel az adventi koszorún. A 2. osztályosok szavaltak, énekeltek, néhány 6. osztályos pedig karácsonyi üzeneteket közvetített.

  December 12-én az EFOP 3.1.5. -16-2016-00001 A lemorzsolódással veszélyeztetett intézmények támogatása projekt keretében szervezett családi napot tartottunk. A karácsony a családok ünnepe. A gyerekek 2. otthonának tekinthető az iskola, ezért mi is arra törekedünk, törekedtünk, hogy a szeretet ünnepére közösen készüljünk gyerekeinkkel. Az ünnepi készülődéshez hozzá tartozik a mézeskalács sütése, dekorációk készítése. Hamarosan finom mézeskalács illata lengte be az iskolát, elkészültek a karácsonyi asztalokra a gyertyatartók, a fenyőfákra a díszek. Közben felcsendültek az ismert karácsonyi dallamok, együtt vártuk az ünnepet.

  December 18-án az óvodával, a nyugdíjas egyesülettel, az egyházak képviselőivel közös karácsonyi műsorral zártuk az iskolai készülődést. Projektünk zárásaként karácsonyi színdarabot adott elő az első és a második osztály. Gratulálunk!

Szilágyi Domokos szavaival kívánunk áldott, békés, szeretetteljes karácsonyi ünnepet!:

„Ne a hóban, csillagokban, ne ünnepi foszlós kalácson, ne díszített fákon, hanem a szívekben legyen karácsony!”
 
 
Módosítás dátuma: 2019. december 22. vasárnap, 15:36
 
Copyright © 2020 Kéki Petőfi Sándor Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola. Minden jog fenntartva.

Névnap

Ma 2020. szeptember 21., hétfő, Máté és Mirella napja van. Holnap Móric napja lesz. Sok boldogságot kívánunk!

Iskolánk névadója

Szavazás

Miből szeretnétek többet látni weboldalunkon?
 

RSS link