Címlap
Digitális témahét 2.nap PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Administrator   
2019. április 09. kedd, 18:07

Digitális kompetencia fejlesztése a matematikatanítás során 

2.nap 

A digitális témahéten tanulóink egy rendhagyó matematikafoglalkozáson vettek részt, ahol a tantárgyban szerzett ismereteiket, logikájukat és kreativitásukat kellett előhívni a feladatok megoldása során.

Az óra első részében egy online programmal, a Kahoot.com oldalon elérhető feladatszerkesztő segítségével készített kvíz játékkal ismerkedhettek meg a diákok. A kérdések megválaszolásához egy kód segítségével online válaszadásra volt lehetőségük saját számítógépükről. Az alkalmazás lehetővé teszi, hogy nevet válasszanak maguknak, és a megoldás helyességét, valamint a gyorsaságot pontozva rangsort állít fel a versenyző diákok között. Mivel a foglalkozáson több évfolyam tanulói vettek részt, ezért a logikára és a gondolkodási képességekre épült a feladatsor.

Az óra második felében a Műszaki Kiadó A problémamegoldás tanulható (MK-6185-9) című interaktív CD-ROM segítségével a szöveges feladatok megoldásának lehetőségeivel, stratégiáival ismerkedhetett meg a csoport. Az animációk, a játékok és az érdekes képek élményszerűvé tették a matematikát még azoknak a diákoknak is, akiknek nem ez a kedvenc tantárgyuk.

A játékos tanulás során jól érezték magukat a gyerekek, betekintést nyerhettek a digitális világ ezen területére is.

 

Módosítás dátuma: 2019. április 09. kedd, 18:22
 
Copyright © 2020 Kéki Petőfi Sándor Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola. Minden jog fenntartva.

Névnap

Ma 2020. szeptember 21., hétfő, Máté és Mirella napja van. Holnap Móric napja lesz. Sok boldogságot kívánunk!

Iskolánk névadója

Szavazás

Miből szeretnétek többet látni weboldalunkon?
 

RSS link