Címlap
#sulim PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Administrator   
2018. december 23. vasárnap, 17:24

 

Szeptemberben az Oktatási Hivatal EFOP-3.1.5-16 „A tanulói lemorzsolódással veszélyeztetett intézmények támogatása” elnevezésű kiemelt projektje alkotói pályázatot hirdetett. Az alkotópályázat témája: A tanulók a művészet eszközeivel megmutathatják, hogy milyen az inkluzív, befogadó iskola.

A projekt először nehezen indult. A mindennapi feladataink mellett kevésnek tűnt az idő. Sok gyereket meg kellett mozgatni, összehangolni a feladatokat. A projekt szellemiségét megértettük, de tartottunk tőle, hogy idő hiányában nem úgy sikerül megoldanunk, ahogy szeretnénk. Mezőné Maklári Erika és Soós Lászlóné tanító nénik vették kezükbe az irányítást, s kezdtek el dolgozni a 4. osztályos gyerekekkel. Beszélgettek a pályázatról, elkezdtek a nebulókkal ötletelgetni, hiszen a gyermeki fantázia határtalan. A pályázat egyik célkitűzése is az volt, hogy a projektbe bevont pedagógusok tanulóikkal közösen végezzenek kreatív alkotótevékenységet. Ez tökéletesen megvalósult. Makettet készítettek a diákok. A lányok szeretik a muffint, ezért ők ilyen iskolát képzeltek el. A fiúk közül sokan horgásznak, nekik egy halacska formájú uszoda jutott az eszükbe. Nálunk nagyon szeretnek focizni a gyerekek, így nem volt kérdés, hogy futballpályára is szükség van. Így kész iskolakomplexum készült el, az ő elképzelésük alapján. A muffin iskolában tanulhatnak, sportcsarnok van, focipálya, játszótér. Az utolsó pillanatig élvezték a közös munkát. Ki ebben, ki abban volt jó. Valaki ötleteket adott, valaki festett, a másik gyurmából emberkét készített. A feladatokat megosztották. Délutánonként, rajzórákon sokat dolgoztak a tanító nénikkel, így határidőre el is készültek.

A beérkezett alkotásokat szakértői zsűri bírálta el, s döntött a díjak és az elismerések odaítéléséről. A pályázat elbírálásakor a fő szempont a kreativitás, az ötletesség, a téma minél eredetibb megragadása volt. Az alkotópályázat minősítő jellegű értékelést alkalmazott, amelynek keretében kategóriánként arany, ezüst és bronz minősítést kaptak az alkotópályázatra benyújtott alkotások. A résztvevő csoportok feladatellátási helyei minősítő oklevelet és értékes díjakat kaptak.

2018. november 26-án ünnepélyes keretek között vettem át Nyíregyházán az oklevelet. Nagyon büszke voltam a gyerekeinkre és a tanító nénikre. Iskolánk arany minősítést kapott a zsűritől, és jutalomként sporteszközöket fog kapni az iskola a következő hetekben. Gratulálok!

Hegyes Szilvia intézményvezető

 
Copyright © 2021 Kéki Petőfi Sándor Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola. Minden jog fenntartva.

Névnap

Ma 2021. január 23., szombat, Zelma és Rajmund napja van. Holnap Timót napja lesz. Sok boldogságot kívánunk!

Iskolánk névadója

Szavazás

Miből szeretnétek többet látni weboldalunkon?
 

RSS link