Címlap
Pénz7 projekt PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Administrator   
2018. március 27. kedd, 21:17

 

 

   Magyarország 2015-ben csatlakozott először ahhoz, az Európa- szerte 23 országban egy időben zajló kezdeményezéshez, melynek célja, hogy már fiatal kortól segítse a pénzügyi ismeretekkel rendelkező, sorsát e téren is kezében tartó fogyasztó információkkal való támogatását, a figyelemfelkeltést a pénzügyi tudatosságra. 

   Iskolánkban 2018. március 5-9. között került megrendezésre a pénzügyi témahét, melynek felelősei Poór Sándorné és Rozalek Henrietta tanárnők voltak.

A pénzügyi tudatosságról szóló tematikus hét hazánkban a negyedik Pénz7, ami március 5-én kezdődött.

   Tanulóink egy-egy tanóra keretében a hasznos tudás mellett élményeket is szerezhettek. Előnyöket és hátrányokat mérlegeltek, felismerték a tartalékolás, takarékosság jelentőségét, erősödött tervezőképességük. A témahét keretén belül matematika és német órákon bővíthették a pénzzel és a pénzügyekkel kapcsolatos ismereteiket.

   Németórákon a multikulturális nevelés került előtérbe. A tanulók ismeretbővítésének középpontjába az euró, mint pénznem és fizetőeszköz került. Az ötödik osztályos gyerekek megismerkedhettek a valutával, a valutaárfolyam fogalmával, más európai uniós országok pénzérméivel, bankjegyeivel. Játékos feladatokon keresztül párbeszédes formában sajátíthatták el a fizetéssel, kereslet-kínálattal kapcsolatos szituációkat.

   Matematikaórán a 7-8. osztályos diákok megismerkedhettek a gazdasági fogalmakkal, a gazdaság szereplőivel, és a saját virtuális pénzüket oszthatták be tudatosan, előre megtervezetten. Betekintettek a felnőttek világába, és játékos formában egy képzeletbeli család jövedelmét osztották be. Meglepődtek, mennyi mindenre kell figyelniük a felnőtteknek életük során. Megnézhettek egy előadást, amelyet az Oktatási Hivatal készített a pénzügyi tudatosságra nevelés érdekében. Ebben hallhattak többek között a bankok szerepéről, a kamatról, a rejtett költségekről, a tudatos tervezésről, az ár-érték arányról.

   Filmvetítések, vetélkedők, előadások, szellemi fejtörők, plakátkészítés és online-játékok színesítették az információnyújtást, melyet – reméljük – hasznosítani is fognak életük során diákjaink.

 

Rozalek Henrietta és Poór Sándorné

tanárnők

Módosítás dátuma: 2018. március 27. kedd, 21:23
 
Copyright © 2019 Kéki Petőfi Sándor Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola. Minden jog fenntartva.

Névnap

Ma 2019. július 21., vasárnap, Dániel és Daniella napja van. Holnap Magdolna napja lesz. Sok boldogságot kívánunk!

Iskolánk névadója

Szavazás

Miből szeretnétek többet látni weboldalunkon?
 

RSS link