Címlap
Karácsonyi készülődés az iskolában PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Administrator   
2017. december 18. hétfő, 21:49

csengő.jpg

 

         A gyermekek számára mindig izgalmas és örömteli időszak a karácsonyt megelőző advent. Ilyenkor ráhangolódhatnak az ünnepre, s felkészülhetnek a csodára. Sok-sok meglepetés és izgalom várja őket.

Az alsós gyerekek számára ezt a készülődést az iskolában is igyekszünk feledhetetlenné és élménydússá varázsolni. A mindenkori 1. és 2. osztályosok és tanítóik segítségével, közreműködésével valósul meg az un. karácsonyi projekt.

Már advent elején felállították az aulában a hatalmas fenyőfát, melynek illata bejárta az egész iskolát, s máris karácsonyi hangulatot varázsolt körénk. Köszönet érte a felajánlónak, Nagy Gyulának, s az önkormányzat dolgozóinak.

Az adventi koszorú is elkészült, s a hétfői napok mindig azzal indulnak, hogy egy-egy gyertyát meggyújtunk rajta, s így követjük nyomon az idő múlását. Gyertyagyújtáskor mindig elhangzik két-két másodikos gyerek előadásában egy-egy kis versike, s közösen énekelünk egyet.

 

 

        Megcsodáljuk a szépen feldíszített karácsonyfát, s megemlékezünk az adott héten lévő téli ünnepről vagy népszokásról. Így december 4-én Borbála-ágat tettünk vízbe, várva, hogy karácsonyra kivirágzik, s akkor esküvő várható a jövő évben. December 6-án meg a Mikulást vártuk nagy izgalommal, vajon mit is hoz. Szerencsére idén is eljött hozzánk a jó öreg, sok-sok finomsággal megrakodva. December 13-án pedig Luca-búzát vetettünk, hogy ebből megtudjuk, milyen termés várható jövőre. Emellett minden alkalommal a Mikulás-fej alakú adventi naptárból is kikerül egy-egy kis édesség az alsó tagozatosok számára, minden gyertyagyújtás alkalmával.

       Az ünnepi hangulatot fokozandó, december 14-én ínycsiklandozó mézeskalács illat terjengett az iskolában. Ekkor ugyanis minden alsós osztály – ki szülői segítséggel, ki anélkül – mézeskalácsot sütött és evett.

 

 

       Projektünk zárásaként karácsonyi színdarabot ad elő az első és a második osztály, valamint két karácsonyi dalt énekel el közösen az alsó tagozat a december 20-i karácsonyi esten. Erre szeretettel hívunk és várunk minden érdeklődőt, aki együtt szeretne velünk ünnepelni.

                                                                                                          Bozsó Gizella

 

Módosítás dátuma: 2017. december 18. hétfő, 22:57
 
Copyright © 2024 Kéki Petőfi Sándor Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola. Minden jog fenntartva.

Névnap

Ma 2024. március 28., csütörtök, Gedeon és Johanna napja van. Holnap Auguszta napja lesz. Sok boldogságot kívánunk!

Iskolánk névadója

Szavazás

Miből szeretnétek többet látni weboldalunkon?
 

RSS link