Címlap
Kukoricáztunk PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Administrator   
2017. november 15. szerda, 20:07

Kukoricáztunk

Az őszi projekt keretén belül idén a kukoricára esett a választásunk az alsó tagozatban. A projekt megvalósítása egy héten át tartott. Első nap a megnyitót követően a tanulók egy PPT bemutatóval megismerkedhettek a növénnyel, termesztésének jelentőségével. Az ismertető után tesztet kellett a diákoknak kitölteniük, ahol is megtudhattuk, hogy az egyes évfolyamokon ki volt a legfigyelmesebb. Őket a jó munkáért jutalomban részesítettük.

A második nap már tevékenyebben zajlott. Az 1.-2.-3. évfolyamos tanulók a gyönyörű őszi napsütésben az iskola udvarán kukoricát morzsoltak, meséléssel egybekötve. Megelevenítették a népmesék keletkezésének körülményeit.

A 4. osztályosokra még izgalmasabb feladat várt. Ebéd után osztályfőnökük Valika tanító néni kíséretében útnak eredtek egyik osztálytársuk, Hegyes Domiék kertjébe kukoricát törni. Akadtak olyan gyerekek, akik már odahaza végeztek ilyen munkát, de a nagy részük életében először próbálhatta ki, milyen is a kézzel végzett betakarítás.

Harmadik nap kézműveskedtünk.  Az 1.-2.-3. osztályosok kukoricából szebbnél szebb termésképeket készítettek, míg a 4. osztályos tanulók kukoricacsutkából építményeket, a csuhéból pedig babákat alkottak.

Negyedik nap következett a projekt zárása, ahol is értékeltük a hetet. Kiállítást készítettünk a kézműves munkákból. Utána népi ételek kóstolója következett, mint kukoricás töltött káposzta, prósza, málé, karimás kása, puliszka és a finomabbnál finomabb kukoricaliszttel készült sütemények követték egymást.

Az elkészült ételekért köszönetet szeretnék mondani a konyha dolgozóinak, a szülőknek, kollégáimnak, takarító nőknek, és mindazon személyeknek, akik valamilyen formában támogatták a projektünket.

 

Szőllősi Valéria

 

tanító néni

 

 

 

Módosítás dátuma: 2017. december 18. hétfő, 21:48
 
Copyright © 2024 Kéki Petőfi Sándor Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola. Minden jog fenntartva.

Névnap

Ma 2024. április 18., csütörtök, Andrea és Ilma napja van. Holnap Emma napja lesz. Sok boldogságot kívánunk!

Iskolánk névadója

Szavazás

Miből szeretnétek többet látni weboldalunkon?
 

RSS link