Címlap
Sporteredményeink PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Administrator   
2017. november 14. kedd, 22:13

 

Öttusa csapat és egyéni verseny Nyírbogdány

 

         Iskolánk hosszú idő után, idén ismét részt vett a nyírbogdányi nagykörzeti öttusa versenyen. A csapatot 6., 7. és 8. osztályos tanulók alkották. Név szerint: Pauliska László, Jámbor Zoltán, Huszár László, Simon Norbert, Beri Gyula, Bilecz Máté. A résztvevők öt versenyszámban, az öttusa versenyszabályainak megfelelően versenyeztek. A versenyszámok 100 m, távolugrás, 800 m, kislabdahajítás és súlylökés voltak. A verseny időtartama alatt a csapatverseny mellett a tanulók egyénileg is versenyeztek. A megmérettetésen hat iskola csapata indult. Iskolánk az előkelő 3. helyet szerezte meg a csapatversenyben. Az egyéni versenyben Pauliska Lászlónak köszönhetően elhoztuk az első helyet. Ő a győzelmével jogot szerzett arra, hogy a megyei döntőn is részt vegyen. Laci a nyíregyházi versenyen sem vallott szégyent, a 4. helyet szerezte meg, csupán egyetlen ponttal maradt le a 3. helyezett mögött.

 

 

 

Atlétika egyéni verseny Nyírbogdány

 

          Mint minden évben, idén is részt vettünk a Nyírbogdányban megrendezett egyéni atlétikai versenyen. Nagy volt az érdeklődés a versenyt megelőzően. Két korcsoportban 16 tanulót neveztünk. Őket, a versenyt megelőzően, egy válogatón választottuk ki. A versenyszámok korcsoportonként eltérőek voltak. A III. korcsoportban 60 m, 600 m, távolugrás, kislabdahajításban, a IV. korcsoportban 80 m, 800 m, távolugrás, kislabdahajítás, súlylökésben álltak rajthoz a gyerekek.

 

Tanulóink közül érmet szereztek:

  1. Pauliska László: 80 m síkfutás I. hely, távolugrás I. hely.
  2. Jámbor Zoltán: 80 m síkfutás III. hely
  3. Rózsa Benjámin: távolugrás II. hely

A verseny idén is rengeteg szép emléket és színvonalas küzdelmeket adott nekünk. Reméljük, a következő tanévben is eredményesen tudunk szerepelni.

 

 

Diákolimpia

 

           Iskolánk labdarúgó csapatai idén is részt vettek a diákolimpiai küzdelmeken. Tanulóink két korosztályban vettek részt a tornákon. A III. korcsoportban az 5. és 6. osztályos tanulók, a IV. korcsoportban a 7-8. osztályos tanulók versenyeztek. Az őszi/téli szezonban, teremlabdarúgó tornákon vettünk részt Demecserben. Sajnos kiemelkedő eredményt nem sikerült elérnünk, de a fiúk mindenhol tisztességgel helytálltak. A tavaszi/nyári szezonban a szabadtéri labdarúgásé volt a főszerep. A IV. korcsoportos fiúk egy nagyon szép eredménnyel örvendeztettek meg minket. A demecseri körzeti döntőn hibátlan eredményt produkáltak tanulóink, innen csoportelsőként jutottunk az ibrányi nagykörzeti döntőbe. Ibrányban a megyei döntőre való kijutás volt a tét. Négy iskola csapata vett részt a tornán: Ibrány, Demecser, Buj és Kék versenyzett a végső győzelemért. Kemény és magas színvonalú küzdelmek zajlottak a résztvevő csapatok között. A fiúk itt sem vallottak szégyent, veretlenül, három döntetlennel végül a harmadik helyen zártuk a tornát. Ezzel az előkelő helyezéssel a fiúk jó példát mutattak iskolánk futball palántáinak. Ez mindenképpen plusz motivációt jelent a következő generációnak.

 

                                                                                               Molnár Zoltán testnevelő

 

Módosítás dátuma: 2017. december 23. szombat, 22:51
 
Copyright © 2022 Kéki Petőfi Sándor Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola. Minden jog fenntartva.

Névnap

Ma 2022. január 24., hétfő, Timót napja van. Holnap Pál napja lesz. Sok boldogságot kívánunk!

Iskolánk névadója

Szavazás

Miből szeretnétek többet látni weboldalunkon?
 

RSS link